A 2020-as olimpia új korszakot jelent majd Japán számára

160

Abe Sinzó japán miniszterelnök szerint az idei év olimpiai és paralimpiai játékai új korszak beköszöntét jelzik a rendező ország számára.

A japán országgyűlés tokiói épületében tartott rendes ülésen Abe Sinzó azt mondta politikáját kijelölő beszédében, hogy legutóbb, amikor Tokió olimpiát rendezett 1964-ben, az egyben az ország visszatérését is jelentette a nemzetközi színtéren a második világháború után.

„A legelső élő közvetítés egy olimpián. Az egész világ figyelte, ahogy az utolsó futó belépett a Nemzeti Stadionba, kezében az olimpiai fáklyával. Egy 19 éves hirosimai fiatalember volt, aki ugyanazon a napon született, amikor ledobták az atombombát. Energiával teli futása megmutatta, hogy nemzetünk teljesen felépült a bombák okozta pusztításból, erősek és büszkék vagyunk. Azt üzente a világnak, hogy Japánban gyors növekedés fog beköszönteni.”

A japán kormányfő úgy vélekedett, a 2020-as tokiói olimpia összehozza a japán embereket, hogy közösen lépjenek át egy új korszakba több mint két évtizednyi gazdasági stagnálás után.

Az olimpiai fáklyaváltó Fukisimában veszi kezdetét, ahol az országot sújtó egyik legsúlyosabb természeti katasztrófa és atomerőmű-baleset történt 2011-ben.

A szerencsétlenségben 16 000 ember vesztette életét, éppen ezért a tokiói szervezőbizottság, valamint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a régió megsegítésére igyekszik felhasználni a játékok erejét.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -