A Dánia elleni döntetlennel veretlenül jutottunk az elitkörbe

94

Női U19-es válogatottunk egységes védekezésének köszönhetően kilencven percen keresztül kitartott az első kalapból sorsolt Dánia ellen. A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy csapatunk a második helyen jutott a tavaszi elitkörbe.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatára Törökország (2–0) és Koszovó (6–1) legyőzése után Dánia várt a csoportelsőségért folyó küzdelemben – az ugyanis már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy mindkét válogatott továbbjutott az elitkörbe. 

A törökországi minitorna utolsó játéknapjára maradt a legnehezebb rivális: Dániát az első kalapból húzták a selejtező sorsolásán, ami azt jelenti, hogy csapatunknál papíron erősebb válogatottról van szó.

Turtóczki Sándor 4–1–4–1-es hadrendben küldte pályára csapatát, elől Bódai Viktóriával, aki Koszovó ellen mesterhármast ért el.

A találkozó első félidejében egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a dán válogatottnak, amely az előző mérkőzésein Koszovót 8–0-ra, míg Törökországot 6–0-ra győzte le. Ekkor látványosabb futballt játszva, helyzeteket alakítottunk ki.

A második játékrészben aztán egyre inkább kiütközött a dánok fizikai fölénye, játékosaink kezdtek elfáradni. De az igazán szervezett és egységes védelemnek – és néhányszor a szerencsének is – köszönhetően őrizni tudtuk a gól nélküli állást.

A végeredmény is maradt 0–0, így egy pontot elloptunk ellenfelünktől, és megőriztük a veretlenségünket a tornán. Ez a csoport második helyét jelenti.

Az elitkör sorsolása novemberben lesz. Itt ismét négyfős csoportokat alakítanak ki, azonban már csak az első helyezettek, összesen hét csapat jut tovább a kontinensdöntőbe.

– A jó eredményekhez mindig kell valami extra, mi most igazi csapatként léptünk pályára és rengeteget dolgoztunk ezen a találkozón. Az összképet nézve megérdemelten szereztük meg ezt az egy pontot. Úgy érzem, vannak még tartalékai a csapatomnak, az elitkörig remélem még előrébb fogunk lépni. Ezt a lendületet és önbizalmat, amire most szert tettünk, ott kell majd kamatoztatnunk – nyilatkozta a találkozó után Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -