A Liverpool a West Hamet is legyőzte, már 19 pont az előnye

162

A listavezető Liverpool 19 pontosra növelte az előnyét az angol labdarúgó Premier League-ben, mivel a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Londonban a West Ham Unitedet.

Ha a két csapat az első félidőben azt akarta bebizonyítani, hogy a Premier League-ben is van szinte élvezhetetlen mérkőzés, ez fényesen sikerült – egyetlen lövés találta el a kaput, egyetlen igazi helyzet volt, s abból tizenegyesgól született.

Persze a West Ham United pragmatikus és nagyon defenzív megközelítése érthető volt: David Moyes csapata a kiesés elől menekül, minden pont aranyat ér, pláne a listavezető ellen. Ennek megfelelően a londoniak visszahúzódtak a „csigaházukba”, s várták, hogy a Liverpool kezdjen valamit a zárt és fegyelmezett védekezéssel. Sokáig ez be is jött és Jürgen Klopp együttese nem találta a ritmust, de a 34. percben Issa Diop szabálytalanul állította meg a kapu előterében sürgölődő Divock Origit, a megítélt tizenegyest pedig Mohamed Szalah gólra váltotta (0–1).

Moyesnak változtatnia kellett, mert az első félidei játék egyáltalán nem volt veszélyes a Liverpool kapujára – a kérdést az jelentette, képes-e támadásban villanni a WHU, no meg az, hogy a listavezető nem csap-e le a megnyíló résekre. A választ gyorsan megkaptuk: lecsapott, egyből. Az 51. percben első szögletét végezhette el a West Ham, Virgil van Dijk kifejelte a labdát, a házigazdák pedig nem tudták visszaszerezni azt. Jordan Henderson indította a jobb oldalon Szalahot, aki precízen passzolt balra, Alex Oxlade-Chamberlain kilépett a védők közül, rávezette a labdát Lukasz Fabianskira, és nem hibázta el a ziccert (0–2).

A West Hamnek hetven perc után akadt egy nagy szépítési lehetősége: az újonnan beállt Fabinho a saját térfelén adta el a labdát, Declan Rice lecsapott, erős lövését Alisson védte, Trent Alexander-Arnold „ismétlése” pedig a saját kapufáján csattant – mázlija volt a Liverpoolnak. Igaz, szűk tíz perccel később meg a West Hamnek, mert Szalah csavarása is a kapufáról jött ki.

Összességében a sokkal nagyobb játékerőt képviselő Liverpool meglehetősen simán oldotta meg a feladatot s küzdötte le a hitehagyottnak tűnő West Ham ellenállását, 2–0-s győzelme sorozatban a tizenötödik bajnoki sikere volt. Jürgen Klopp csapata 19 ponttal előzi meg a tabella „kiegyenesedése” után a második helyezett Manchester Cityt – beláthatatlan és behozhatatlannak tűnő távolság ez.

A Pool élvonalbeli története során először tudott minden rivális gárdát legalább egyszer legyőzni az idényben – és ehhez most mindössze 24 mérkőzés kellett a 20 csapatos ligában. Aligha ez az utolsó klubtörténeti mérföldkő, melyet a „vörösök” 2019–2020-ban felállítanak…

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ – ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
West Ham United–Liverpool 0–2 (Szalah 34. – 11-esből, Oxlade-Chamberlain 52.)

- Hirdetés -