A magyar-kanadai curling vegyes páros akár az elődöntőért is küzdhet kedden

154
Winter Youth Olympic Games 2020, Lausanne, Switzerland

A lausanne-i téli fijúsági olimpia 11. napján a Nagy Laura, Nathan Young magyar-kanadai duó 8-4-es győzelemmel jutott be a legjobb 12 közé. Ugyanez nem sikerült a Zoe Antes, Szarvas Kristóf német-magyar párosnak. A rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a negyeddöntő volt a végállomás 500m-en. A snowboard cross selejtezőjében a 10. helyen végzett Vincze Zsófia Krisztina.

Két curling vegyes páros találkozón voltak érdekeltek a magyarok. A Nagy Laura-Nathan Young magyar-kanadai duó az első 4 end után már 5-0-ra vezetett, de ezután a kínai-török rivális két end alatt 5-4-re felzárkózott. A végeredményt a 7. end hozta, amikor 3 követ is sikerült Lauráéknak a kör közepe felé irányítani. A magyar-kanadai páros egy brit-cseh kettős ellen folytathatja a menetelést a legjobb 12 között.

Ugyanez nem sikerült a Zoe Antes-Szarvas Kristóf német-magyar vegyespárosnak. A duó csupán a 4. endben kerekedett felül francia-orosz riválisa felett. A többi endben az ellenfél volt a jobb, és 8-2-re megnyerte a találkozót.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink 500m-en álltak rajthoz. Somogyi Barbara és Jászapáti Péter sikerrel vette a selejtező futamát. Ezután a negyeddöntőben Barbara a futamában a 3., Péter a 4. helyen ért a célba, így nem jutottak tovább az elődöntőbe. Somogyi a 10., Jászapáti a 13. helyen végzett. Somogyi Barbara ezzel az eredményével biztosította helyét a szerdai vegyes nemzeti váltó mezőnyében.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók díjátadóján az a Knoch Viktor is segédkezett, aki egyike azoknak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiválasztott példaképeknek, akik a helyszínen segítik, tanácsokkal látják el és inspirálják a következő generációk versenyzőit.

snowboard cross versenyen Vincze Zsófia Krisztina a csoportja 5 futamában 10 pontot gyűjtött össze, ami a végelszámolásnál a 19. helyet jelentette a számára. A versenyzőket egy technikás pálya várta, különösen a rajt utáni szekció volt erős. Zsófia helyt állt az erős mezőnyben.

Kedden az utolsó előtti versenynapon a sífutók 5km-es klasszikus stílusú számában Kocsik Eszter rajtol. A curlingesek mezőnyében a legjobb 12 között küzd már a magyar-kanadai duó. Ha a brit-cseh kettős ellen sikerülne kiharcolni a továbbjutást, akkor este a legjobb 6 között már az elődöntőért léphetnek jégre.
A sícross és snowboard cross vegyes csapatok 12-es számú gárdájába kapott besorolás a két magyar, Vincze Zsófia Krisztina és Hoque Isbat Áron, egy szlovén és egy román versenyzővel kiegészülve. A négy csapatos előfutamukból az első kettő csatlakozhat majd a 16 fős negyeddöntő mezőnyéhez, ahonnan egyenes kieséssel folytatják a versenyt.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -