A magyar-kanadai curling vegyes páros is a legjobb 24 között folytathatja

153

Curling, sícross, sífutás, síugrás. Ebben a négy sportágban voltak érdekeltek a magyar sportolók az ifjúsági téli olimpia 10. versenynapján. A Nagy Laura-Nathan Young magyar-kanadai curling vegyes páros sikerrel vette az első akadályt és a 24 között folytathatja. Jól teljesített a síugró Molnár Flórián is.

Curlingben ezen a napon ismét két magyar érdekeltségű vegyes páros kísérelte meg, hogy továbblépjen a legjobb 24 közé. Nagy Laura és a kanadai Nathan Young svéd-dán duót kapott ellenfélül. A 6. endig kiegyensúlyozott volt a két csapat közötti küzdelem.

Ekkor a magyar-kanadai duó hatalmas bravúrt hajtott végre, és 5 követ is sikerrel irányított a kör közepe felé. A 11-5-ös győzelem továbbjutást ért.

Xenia SchwallerTatár Lőrinc svájci-magyar páros egészen a 8. endig továbbjutásra állt, ekkor azonban az észt-orosz duó 3 követ írt, ami azt eredményezte, hogy Lőrincék elvesztették a találkozót.

sífutó Kocsik Eszter megismételte előző napi helyezését, a sprint számban is a 75. helyen végzett.

sícross-os Hoque Isbat Áron három 3. és két 4. helyezéssel 8 pontot gyűjtött be, s ezzel csoportja 13. helyén végzett, ami kevés volt ahhoz, hogy az elődöntőben folytathassa. A magyar versenyző összesítésben a 25. helyen zárt.

síugrók próbaugrását a hatalmas szél miatt törölték, de utána Molnár Flórián az első sorozatban egy 84 méteres ugrással a 18. helyen várta a folytatást. A döntő körben 77,5 méterre szállt, így a két ugrása alapján végül a 37 fős mezőny közepén, a 19. helyen végzett. Flórián eredménye kifejezetten jónak mondható, a magyar versenyző több nagy síugró nemzet sportolóját is maga mögé utasította.

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Knoch Viktornak ma az olimpiai faluban volt jelenése, ahol a Chat With Champions program keretében a jövő nemzedékével beszélgetett. Viktor egyike azoknak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiválasztott példaképeknek, akik a helyszínen segítik, tanácsokkal látják el, és inspirálják a következő generációk versenyzőit. Az eseményen részt vett a magyar csapat két gyorskorcsolyázója, Somogyi Barbara és Jászapáti Péter is.

Hétfőn curlingben a 12 közé jutás a tét a Nagy Laura-Nathan Young magyar-kanadai, és a Zoe Antes-Szarvas Kristóf német-magyar vegyes páros számára. A rövidpályás gyorskorcsolyázó Somogyi Barbara és Jászapáti Péter 500m-en áll rajthoz. Vincze Zsófia Krisztina a snowboard cross első csoportjában veszi fel a küzdelmet 12 riválisával az elődöntőbe jutásért.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -