Ajax: Törökországból érkezett rutinos támadó – hivatalos

158

A holland címvédő Ajax hivatalosan is kölcsönvette Ryan Babelt a török Galatasaraytól. A 33 éves holland válogatott támadó az idény végéig tér vissza nevelőklubjához, ahol pályafutása során már kétszer is megfordult.

Az amszterdamiak tavaly a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutottak, ráadásul a Holland Kupát, valamint a bajnokságot is megnyerték. A 2019–2020-as idényben az utóbbi kettőért még versenyben vannak, míg az európai kupaszereplésüket februártól az Európa-ligában folytathatják. Az újabb trófeák elhódításának érdekében pedig a támadószekcióba érkezik erősítés a téli átigazolási időszakban.

Méghozzá nem más, mint Ryan Babel, a 63-szoros holland válogatott támadó, akit az idény végéig szerződtetett a klub, kölcsönbe. A 33 éves labdarúgó mindössze fél éve erősíti a török Galatasarayt, ám – egy időre legalábbis – most szétválnak az útjaik, hiszen karrierjét a nevelőklubjában folytatja.

Babel 2007-ig játszott az Ajaxban, majd megfordult a Liverpool, valamint a Hoffenheim színeiben, visszatért az amszterdamiakhoz, ezután pedig futballozott Spanyolországban (La Coruna), újra Angliában (Fulham), az Arab Emírségekben, valamint háromszor Törökországban is.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -