Arsenal: Arteta az „ágyúsok” új vezetőedzője – hivatalos

153

Mikel Arteta az Arsenal labdarúgócsapatának új vezetőedzője – jelentette be a londoni klub a hivatalos honlapján.

A Manchester City szakmai stábjából érkező spanyol tréner kinevezése senkit sem érhet váratlanul, angol sajtóértesülésekre hivatkozva már többször is beszámoltunk róla, hogy az Arsenal vezetősége vele szeretné pótolni a novemberben menesztett Unai Emeryt. Az elmúlt hetekben ideiglenes megbízással Fredrik Ljungberg irányította a londoni együttest.

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a minap elárulta, az Arsenal valóban megkereste Artetát, aki hamar meg is állapodott a fővárosiakkal a személyes feltételekről, de a hivatalos bejelentésre addig nem kerülhetett sor, amíg a két klub dűlőre nem jut egymással Arteta kompenzációs áráról.

Pénteken megszületett a megegyezés a felek között, az Arsenal a korábbi hírek szerint 2 millió fontot fizet a Manchester Citynek a spanyol szakember szolgálataiért cserébe.

Arteta – aki játékosként 2011 és 2016 között szerepelt az „ágyúsoknál” – három és fél évre, 2023 nyaráig írt alá az Arsenalhoz.

A spanyol szakember az 1886-ban alapított londoni egyesület történetének 20. állandó menedzsere. Segítőinek neve egyelőre nem ismert.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -