Arsenal: bejelentették, Özil Törökországban folytatja – hivatalos

24

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a hivatalos honlapján bejelentette, hogy német válogatott játékosa, Mesut Özil a Fenerbahcénál folytatja a pályafutását.

A klubváltást az isztambuli egyesület is megerősítette, hozzátéve, hogy Özil 3 és fél évre szóló szerződést írt alá.

A nemzetközi média már múlt héten előrevetítette a várható klubváltást, amely azonban csak most vasárnap vált hivatalossá, miután a Londonból Isztambulba érkező középpályás a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténba vonult így szerződtetésének bejelentését hivatalosan nem tudta megtenni a Fenerbahce.

Mesut Özil régóta nem számított alapembernek Mikel Artetánál, előtte Unai Emerynél sem játszott rendszeresen, októberben pedig kiderült, hogy az Arsenal nem nevezte őt az Európa-liga csoportkörére, nem sokkal később aztán a Premier League-névsorból is kikerült a neve.

A világbajnok német válogatott középpályás 2013-ban, 47 millió euró ellenében szerződött az Arsenalhoz a Real Madridtól. Azóta összesen 254 tétmeccsen lépett pályára az „ágyúsok” színeiben, ezeken 44-szer volt eredményes, emellett kiosztott 77 gólpasszt is.

„Nagyon izgatott vagyok. Mindig is a Fenernek szurkoltam. Úgy érzem, ez egy valóra vált álom számomra és a klub számára is. Bízom abban, hogy együtt sikeresek lehetünk” – idézte még korábban a repülőgépről leszálló Özilt a Fener honlapja.

A török sztárgárda előző vasárnap jelentette be a magyar válogatott védő, Szalai Attila szerződtetését, aki így egy héten belül világbajnok csapattársat is kapott maga mellé.

A brit Skysports értesülései szerint az Arsenalnál heti 350 ezer fontot kereső német középpályás a Fenerbahcénél „mindössze” 67 500 fontot keres majd hetente – ami még így is közel 4 millió eurós éves fizetést jelent.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -