Az „élősport szívét”, a műhelyeket köszöntötték

137

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) február 21-én este a budapesti Puskás Arénában rendezte meg hagyományos bálját. A egyesületek, műhelyek képviselőit, az „élősport szívét” az olimpiai család nevében Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte.

Az eseményen díjazták az elmúlt év legeredményesebb hazai sportegyesületeit is. Köszöntőt mondott dr. Deutsch Tamás SOSZ-elnök – MOB-alelnök – és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: köszönti az „élősport szívét”, majd méltatta az egyesületek munkáját, és egyben gratulált ahhoz, hogy a SOSZ tagszervezetinek száma már elérte a félezret. A sportvezető Szabó Tündéhez fordulva köszönetet mondott a Magyar Kormánynak a sport kiemelt támogatásáért.

A MOB elnöke beszélt a tokiói olimpiáról is. Elmondta, a helyszínen is meggyőződött róla, hogy az előkészületek jól állnak, és biztos benne, hogy a japánok sikeres, feledhetetlen játékokat fognak rendezni. Emlékeztetett a sportigazgatóság által, a megnyitó előtt egy évvel elkészített prognózisra is. „Nincs okunk, hogy változtassunk az elvárásainkon. Továbbra is a rióihoz hasonló, 160 fő körüli versenyzői létszám és 13 érem szerepel a prognózisunkban, ezt tartjuk realitásnak. Igaz, a létszámot befolyásolhatja a csapatsportok kvalifikációja, de e téren is bizakodóak vagyunk ” – mondta Kulcsár Krisztián.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -