Barca: Dembélé valóban fél évre dőlt ki? Majd a liga eldönti…

142

„Ki lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának új »kilencese« a tavaszi szezonban?” – ez a kérdés foglalkoztatja a leginkább a katalán sportsajtót az elmúlt hetekben. Hallani Willian José (Real Sociedad), Loren Morón (Real Betis), Ángel (Getafe), Lucas Pérez (Deportivo Alavés) és Roger Martí (Levante) lehetséges érkezéséről is, de még az is elképzelhető, hogy a Barca senkit sem igazolhat februárban, amennyiben a La Liga illetékes bizottsága úgy ítéli meg, hogy Ousmane Dembélé sérülése nem is olyan súlyos, mint ahogy azt a katalán klub kommunikálta…

Az alaphelyzet a legtöbbek számára talán már ismert: a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) szabályzata lehetővé teszi, hogy ha egy klub sérülés miatt öt hónapra vagy annál hosszabb időre elveszíti egyik játékosát, akkor az átigazolási időszakon kívül is szerződtethet országon belülről futballistát, akit viszont csak a hazai sorozatokra nevezhet be – az FC Barcelona esetében már csak a bajnokságra –, az európai kupaporondra nem.

A katalán klub néhány nappal ezelőtt azt kommunikálta a hivatalos felületein, hogy a Finnországban megműtött Dembélé combsérülése valóban súlyos, hat hónapos kihagyás vár rá, ezért a nyári Európa-bajnokságról is lemarad. Ha ez igaz, az FC Barcelonának ténylegesen lehetősége nyílik új támadó szerződtetésére, de előbb a Spanyol Labdarúgóliga illetékes bizottsága is szeretne meggyőződni róla, hogy Dembélé sérülése csakugyan annyira komoly-e, mint amilyennek klubja beállítja.

A ligának az vált gyanússá, hogy a francia futballista 2017 őszén hasonló sérülést szedett össze a másik lábában, de akkor 106 nap (vagyis körülbelül három és fél hónap) után visszatérhetett a pályára. A végső szót kimondó testületet öt fő alkotja, köztük Jordi Ardevol, a katalán klub korábbi csapatorvosa, de a Sport információi szerint a barcelonai múltja miatt ő nem vesz részt a döntéshozatalban.

Végső döntés tehát még nem született arról, hogy a Barca igazolhat-e új csatárt a következő 15 napban, de amennyiben a katalánok zöld utat kapnak, akkor minden bizonnyal a szombati ellenfél, a Getafe rutinos támadója, Ángel érkezne a Camp Nouba – már csak kizárásos alapon is.

Quique Setién első számú kiszemeltjéért, Willian Joséért 70 millió eurót kér a Real Sociedad, de a Barcelona ekkora összeget nem kíván áldozni egy olyan csatárra (és valószínűleg nem is férne bele jelenleg a klub költségvetésébe), akiben csak rövid távon gondolkodik. (Hosszú távon az interes Lautaro Martínezben látják Luis Suárez utódját Éric Abidalék.) A Betis támadójáért, Loren Morónért a Marca értesülései szerint a katalánok már tettek is egy 15 millió eurós ajánlatot, de a sevillai klub nem szeretné elengedni házi gólkirályát, akinek ráadásul 40 millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében. A Levante játékosát, Roger Martít is szóba hozták a Barcával, ő azonban nem illene bele a klub játékrendszerébe. Maradt tehát Lucas Pérez és Ángel, közülük minden bizonnyal utóbbi lehet a befutó – a korábbi sajtóhírek ismeretében ez nem lenne meglepetés.

A Sport úgy kalkulál, ha az FC Barcelona megkapja az engedélyt új csatár szerződtetésére, akkor Ángel klubváltása a jövő héten válhat hivatalossá.

De addig még rendeznek szombaton egy Barcelona–Getafe mérkőzést a spanyol bajnokságban…

SPANYOL LA LIGA
24. FORDULÓ
Péntek
21.00: 
Valencia–Atlético Madrid (Tv: Spíler2)
Szombat
13.00: Mallorca–Deportivo Alavés (Tv: Spíler2)
16.00: FC Barcelona–Getafe (Tv: Spíler2)
18.00: Villarreal–Levante (Tv: Spíler2)
21.00: Granada–Real Valladolid (Tv: Spíler2)
Vasárnap
12.00: Sevilla–Espanyol (Tv: Spíler2)
14.00: Leganés–Real Betis (Tv: Spíler2)
16.00: Eibar–Real Sociedad (Tv: Spíler2)
18.30: Athletic Bilbao–Osasuna (Tv: Spíler2)
21.00: Real Madrid–Celta Vigo (Tv: Spíler2)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -