Barcelona: elszakadt az izom, vége Dembélé idényének?

163

A Barcelona labdarúgócsapata hivatalos oldalán közölte, hogy a hétfői edzésen megsérülő Ousmane Dembélé izomszakadást szenvedett. A klub beszámolója szerint a következő órákban dől el, hogy kell-e műteni a francia támadót, a France Football című tekintélyes lap viszont nem tartja kizártnak, hogy véget ért a fiatal futballista idénye, és azt sem, hogy lemarad a nyári Európa-bajnokságról.

Ahogy arról beszámoltunk, Ousmane Dembélé rehabilitációja után hétfőn újra elkezdte az edzéseket a csapattal, de szúrást érzett a korábban már sérült jobb combjában, ami miatt abba is hagyta a tréninget. A keddi vizsgálatokon kiderült, hogy a 22 éves támadó combhajlítóizom-szakadást szenvedett, a Barcelona közlése szerint a következő órákban dől el, hogy szükség van-e műtétre, és a rehabilitáció mennyi időt vesz majd igénybe.

A France Football információi szerint a november 27. óta sérüléssel bajlódó Dembélé idényének véget vethet a mostani combsérülés, sőt, a lap értesülései szerint az is elképzelhető, hogy az Európa-bajnokságról is lemarad.

Dembélé a jelenlegi idényben sorozatos sérülései miatt eddig csupán kilenc mérkőzésen tudott szerepelni, ezeken egy gólt szerzett. A Barcelona 2017 nyarán szerződtette a Borussia Dortmundtól 120 millió euróért, az elmúlt két és fél évben 74 tétmeccsen 19 gól és 17 gólpassz fűződött a nevéhez.

A Transfermarkt kimutatásai szerint a 74 mérkőzése mellett sérülés miatt 63 meccsről maradt le eddigi barcelonai pályafutása alatt, mostani sérülésével valószínűleg a kihagyott találkozóinak száma több lesz, mint amennyin bevethető volt.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -