Barcelona: Lionel Messi Manchesterben köthet ki – sajtóhír

140

„Lehetségessé válhat Lionel Messi álomigazolása?” – teszi fel a kérdést a Manchester City hivatalos honlapja a Daily Mail cikkét idézve. Bár a klub évek óra szeretné megszerezni az argentin klasszist, erre eddig semmi esélye nem volt, az elmúlt hetek eseményei után azonban már nem zárható ki teljesen, hogy a csatár távozik az FC Barcelonától.

Messi néhány nappal ezelőtt keményen kritizálta Éric Abidal sportigazgatót, és valószínűleg ő is érzi, hogy nincs minden rendben a klub körül.

Bár a szerződése 2021 nyaráig szól, s a kivásárlási ára 700 millió euró, egybehangzó brit és spanyol lapértesülések szerint a szerződésében szerepel egy záradék, amely szerint az idény végén ingyen távozhat, ha nem érzi jól magát.

Ezt használná ki a City, és az angolok állítólag dolgoznak is ezen, bár tudják, hogy továbbra is minimális az esély. Az ötven és nyolcvanmillió euró közötti fizetését így sem lenne egyszerű kigazdálkodni, de ha távozik, akkor Pep Guardiola személye miatt valóban a City lehet a befutó.

A Manchester City menedzserét a pénteki sajtótájékoztatón meg is kérdezték a pletykáról.

„Messi a Barca játékosa. Ott is fog maradni, én ezt szeretném. Nem beszélek más klub játékosairól, de szerintem ott fogja befejezni a pályafutását” – fogalmazott Guardiola.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -