Barcelona: Tegnap még tehenek között sétáltam – Setién

170

Az FC Barcelona kedd délután hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bemutatta új vezetőedzőjét, Quique Setiént. Az Ernesto Valverde utódjának kinevezett szakember mindig is csodálta a katalánok játékát, már csak ezért is fogadta izgatottan a feladatot.

A 61 éves szakember elismerte, hogy alaposan meglepte a katalánok megkereséses, ugyanakkor örömmel vállalta a kihívást.

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget Josep Maria Bartomeu elnöknek, Éric Abidalnak, valamint Ramón Planesnek. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy itt lehetek. Rendkívül érzelmes ember vagyok, a mai nap különleges a számomra. Tegnap még tehenek között sétáltam a falumban, ma pedig a világ legjobbjait edzhetem” – kezdte Setién, aki 2022 nyaráig írt alá.

A legutóbb a Real Betisnél dolgozó tréner különösen izgatott amiatt, hogy együtt dolgozhat Lionel Messivel.

„Az elmúlt évek során élvezettel néztem a Barcelona játékát. Még mindig nem vagyok teljesen tudatában annak, hogy a világ legjobb futballistájának lehetek az edzője. Egy dolog a csodálat, s más, hogy mindenkinek a pozíciójának megfelelően kell cselekednie.”

Setién már túl is van az első edzésén, és rögtön meghívta a „nagyokhoz” Riqui Puigot, akit az egyik legígéretesebb játékosként tartanak számon Katalóniában.

„Beszéltem a fiúkkal, megvolt az első közös találkozó. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon gyorsan megértjük egymást, sok dolgot tudnak már azok közül, amit kérni szeretnék tőlük. Ennél a klubnál igencsak magasan van a léc, folyamatosan nagyok az elvárások, és ezeknek meg kell felelni. Biztosnak kell lennünk abban, hogy ezt a játékosok is megértik.”

forrás: nso.hu

- Hirdetés -