Belgium: „De Bruyne a világ legjobbja a posztján”

51

Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kevin De Bruynét tartja a világ legjobb karmesterének.

A 46 éves spanyol szakember azután dicsérte 28 esztendős játékosát, hogy a belga csapat 4–0-ra nyert Skócia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapján.

„Számomra ő a világ legjobbja a posztján. Egy mérkőzésen ők diktálják a tempót, adják a tökéletes passzokat és felvállalják a felelősséget. Skóciával szemben Kevin minden feltételnek megfelelt” – nyilatkozta Martínez.

A belgák nem érezték meg a szeptemberi Eb-selejtezőkről sérülés miatt lemaradó csapatkapitány, Eden Hazard hiányát: pénteken San Marino, hétfőn Skócia vendégeként győztek 4–0-ra. Utóbbi találkozón már a 32. percben 3–0-ra vezettek, a végeredményt pedig De Bruyne állította be a 82. percben.

A Manchester City játékosa annyit jegyzett meg az újságíróknak, hogy nem játszott világszínvonalon, csak tette a dolgát.

„Majd amikor véget ér a karriered, akkor tekinthetsz vissza arra, amit elértél. Most csak mérkőzéseket akarok nyerni”.

Martínez hozzátette: nagyon elégedett rutinos játékosai teljesítményével, különösen azért, mert a „vezérük”, Eden Hazard ezúttal nem lehetett velük.

„Másoknak kellett vezetővé válniuk és példát mutatniuk. Jan Vertonghen tökéletesen megfelelt ennek a kihívásnak, ő igazán erős vezető” – emelte ki az edző.

Belgium hat forduló után százszázalékos teljesítménnyel és 19–1-es gólkülönbséggel vezeti az I-csoportot – három pont előnnyel áll a második helyezett oroszok előtt –, a hátralévő négy mérkőzésén mindössze két pontra van szüksége az Eb-részvételhez. Az együttes legközelebb, október 10-én San Marinót fogadja a sorozatban.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -