Bíró Hanna és Szarvas Kristóf a zászlóvivő az ifi olimpián

150

A gyorskorcsolyázó Bíró Hanna és a curlinges Szarvas Kristóf viszi a megnyitón a magyar zászlót a 3. Téli Ifjúsági Olimpia nyitóünnepségén csütörtökön – erről a helyszínen tartózkodó edzők és a csapatvezetés hozott döntést közösen szerda este.

„A nemzeti csapatok a sportágaknak megfelelően két településen, olimpiai faluban, Lausanne-ban és St. Moritz-ban vannak elszállásolva, ezért két helyszínen lesz megnyitó, a magyarok mindkettőn érdekeltek lesznek, ezért lesz két zászlóvivőnk – tájékoztatott Dósa Viktória csapatvezető.

„Hanna szép fejlődést, kiváló eredményeket ért el a közelmúltban, ő St. Moritz-ban lesz zászlóvivő, Kristóf pedig tavaly tagja volt a szarajevói EYOF-on bronzérmes curlingcsapatnak, ő Lausanne-ban látja el a feladatot” – tette hozzá a csapatvezető.

A megnyitóra csütörtök este 20 órától kerül sor, az esemény a MOB honlapján is követhető lesz.

A Magyar Csapatot 23 versenyző képviseli, akik összesen 10 szakágban (3×3-as jégkorong, alpesi sí, curling, freestyle síelés, gyorskorcsolya, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, sífutás, síugrás és snowboard) fognak megmérkőzni.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -