Bundesliga: a Mainz elnöke Szalait dicsérte, s kiáll az edző mellett

144

A Mainz pocsékul kezdte a 2020–as naptári évet, ám a jelek szerint Achim Beierlorzer vezetőedző változtatásai bejöttek, az egyik ilyen, Szalai Ádám kezdőbe kerülése volt.

A Mainz sorozatban három vereséggel kezdte a 2020-as esztendőt, így veszélyesen közel került a kiesőzónához. A legutóbbi két mérkőzésén viszont négy pontot szerzett, a Herthát 3–1-re vertemeg, a Schalkéval 0–0-ra végzett. A két mérkőzésben közös pont, hogy Szalai kezdőként kapott lehetőséget, míg a 22 esztendős francia csatár, Jean-Philippe Mateta a kispadon…

„Szalai olyan támadó, akitől Mateta és a hozzá hasonló fiatal játékosok rengeteget tanulhatnak, főleg arról, hogy egy csatár miként segítheti a védelmet a megfelelő munkájával” – hangzott Stefan Hofmann klubelnök dicsérete. A sportvezető hozzátette, töretlen a bizalma Beierlorzerrel szemben, és maximálisan támogatja az elmúlt hetekben hozott változtatásait is. Mindez Szalai játékperceit illetően is jó hír lehet.

Korábban Beierlorzer is épp Szalai hatékony védőmunkájával magyarázta, miért adott esélyt középcsatárként a magyar játékosnak, szemben az ifjú Matetával.

„Ádám még inkább kiveszi a részét a védekezésből, ebből sokat tanulhat Jean-Philippe” – mondta az 52 éves szakember bő egy hete a Kickernek.

Szalai a nyáron tért vissza korábbi klubjához, amelyben azóta 18 bajnokin kapott lehetőséget.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -