Bundesliga: ezért kezdett Szalai a Hertha ellen – edzője dicsérte

166

Mint arról beszámoltunk, Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban győzte le a Mainz a Herthát a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában szombaton. Achim Beierlorzer elárulta, miért a magyar játékos mellett döntött, amikor kijelölte kezdő tizenegyét.

Kétségkívül Robin Quaison volt a 3–1-es mainzi győzelem legfontosabb láncszeme, de Szalai Ádám is extra dicséretet kapott edzőjétől.

A rutinos magyar támadó kezdett Jean-Philippe Mateta helyett, aki 14 góljával az előző idény leggólerősebb mainzi játékosa volt. „Ádám még inkább kiveszi a részét a védekezésből, ebből sokat tanulhat Jean-Philippe” – indokolta döntését az 52 éves szakember a Kickernek.

A Niklas Stark, Dedryck Boyata, Jordan Torunarigha belső hármas a védelem közepén, illetve Santiago Ascacibar a hatos pozícióban próbálta elkezdeni felépíteni a berliniek támadásait, ennek megakadályozására a Quaison, Szalai, Öztunali támadóhármas volt kijelölve.

„Egyáltalán nem volt könnyű, a Hertha sokat próbálkozott, de Ádám Levinnel (Öztunali) és Robinnal (Quaison) nagyon jól végrehajtották a feladatukat” – dicsérte játékosait Beierlorzer.

Szalai egyébként 10.66 kilométert futott 81 perc alatt, ami szintén kiemelendő.

NÉMET BUNDESLIGA
21. FORDULÓ

Hertha BSC–Mainz 1–3 (Bruma 84. – öngól, ill. Quaison 17., 82., 94. – a harmadikat 11-esből)

forrás: nso.hu

 

 

- Hirdetés -