Bundesliga: Havertznek nem szabad Münchenbe mennie – Ballack

117

Egyelőre nem szabad, hogy Kai Havertz a Bayern Münchenhez igazoljon – legalábbis Michael Ballack, a német válogatott korábbi csapatkapitánya szerint. A ma már 43 esztendős Ballack – aki anno épp a Bayern kedvéért hagyta el a Bayer Leverkusent – amondó, hiába rendkívül tehetséges Havertz, a müncheni labdarúgókra nehezedő mentális nyomás elviseléséhez még érnie kell.

„A Bayernnél csak jónak lenni nem elegendő. Határozott karakterre van szükség, hogy az ember ki tudjon teljesedni Münchenben, Havertznek pedig még időre van szüksége ahhoz, hogy szellemileg felkészülhessen arra, amivel jár, ha az ember Bayern-játékos. Még nagyon fiatal, még mindig a fejlődési fázisban jár, és ilyenkor az ember játékában okvetlenül is ott a hiba” – nyilatkozta a német Sport1-nek Ballack, aki alighanem tudja, miről beszél. 2002-ben épp a Bayer Leverkusenből szerződött a Bayernhez, majd Münchenben 2002 és 2006 között 107 bajnokin bizonyított, 44 gólt lőtt és három bajnoki címet nyert.

Ballack Havertzet és a Bayern vezetőségét is türelemre intette, hozzátéve, később nagyon is el tudja képzelni a középpályást a bajoroknál.

„Ha Münchenben tartják magukat a korábbi perspektívákhoz, és továbbra is azt állítják, a legjobb német játékosokat akarják a soraikban tudni, akkor idővel Kai Havertzre is le kell csapniuk” – mondta Ballack.

Havertz ugyan még mindig csak 20 éves, de már 2016 októberében bemutatkozott a Leverkusen felnőttcsapatában. Azóta 128 tétmérkőzésen 33-szor volt eredményes. Az előző idényben a legeredményesebb középpályás volt az egész ligában: 17 találatig jutott.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -