Bundesliga: hétfőtől nem lehetnek nézők a meccseken

15

Véget ért a néhány hétig tartó időszak a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), már ami a nézők jelenlétében rendezett mérkőzéseket illeti: november 2-től, hétfőtől ismét zárt kapus meccseket lehet csak tartani.

Angela Merkel német kancellár és a regionális vezetők számos új intézkedésről döntöttek szerdán a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, ezek egyike az, hogy a sportesemények legalább decemberig nem lesznek látogathatók az országban. A tavaszi első hullám óta nem látott szigorításokra a fertőzések drasztikus növekedése miatt volt szükség, az utóbbi tíz napban megduplázódott az intenzív osztályon kezelt betegek száma.

Németország szövetségi államai szeptemberben állapodtak meg arról, hogy korlátozott számban visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra az új idényében, a hathetes próbaidőszakban a stadionok kapacitásának húsz, illetve egyes tartományokban huszonöt százalékát használhatták a drukkerek. Ez a kihasználtság a jogszabályilag engedélyezett maximumot jelentette, a klubok dönthettek úgy is, hogy kevesebb szurkolót engednek csak be. A próbaidőszak éppen a hétvégén jár le, és mivel az új korlátozások csak hétfőtől lépnek érvénybe, a hétvégi, 6. fordulóban még lehetnek nézők.

A német kormány várhatóan november 11-én újra összeül, hogy újraértékelje a helyzetet, ám jelen állás szerint az új intézkedések legalább november végéig érvényben maradnak.

NÉMET BUNDESLIGA
6. FORDULÓ
Péntek
20.30:
 Schalke 04–VfB Stuttgart (Tv: Sport1)
Szombat
15.30: 
Augsburg–Mainz
15.30: Arminia Bielefeld–Borussia Dortmund (Tv: Sport2)
15.30: Eintracht Frankfurt–Werder Bremen
15.30: 1. FC Köln–Bayern München (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.30: Borussia Mönchengladbach–RB Leipzig (Tv: Sport1)
Vasárnap
15.30: Freiburg–Bayer Leverkusen (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
18.00: Hertha BSC–Wolfsburg (Tv: Sport1)
Hétfő
20.30: 
Hoffenheim–Union Berlin

forrás: nso.hu

- Hirdetés -