Bundesliga: Klinsmann tíz hét után lemondott a Herthánál

136

Lemondott posztjáról Jürgen Klinsmann, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője – döntéséről a korábbi német szövetségi kapitány a Facebook-oldalán tájékoztatta követőit. Klinsmann távozását a berlini klub a hivatalos honlapján megerősítette.

Az 55 esztendős szakember tavaly novemberben vette át a Hertha irányítását, a berlini együttes azóta kilenc bajnoki mérkőzésen három győzelem és három döntetlen mellett három vereséget jegyzett. Amikor Klinsmann leült a fővárosi alakulat kispadjára, a csapat a 16. helyezett Düsseldorffal azonos pontszámmal állt a Bundesliga tabellájának 15. helyén, most ennél valamivel jobb a helyzete, hiszen a 14. pozíciót foglalja el, és hat pontra eltávolodott az osztályozót jelentő helytől.

A korábbi német szövetségi kapitány regnálása alatt a Hertha a Német Kupában egy meccset játszott, a Schalke 04 elleni nyolcaddöntőjét hosszabbítás után 3–2-re elveszítette.

Klinsmann közösségi oldalán közzétett bejegyzéséből kiderül, az elválást nem a klubvezetőség, hanem ő szorgalmazta a bizalom hiánya miatt.

„(…) Viszonylag rövid idő alatt rátaláltunk a helyes útra, a nehéz sorsolás ellenére hat pontra eltávolodtunk a kiesőzónától. Szilárd meggyőződésem, hogy a csapat eléri a célját, és bent marad az első osztályban – írta a Facebookon Klinsmann, akinek irányítása alatt a Hertha a tabella első hat helyezettjéből öttel is megmérkőzött (Bayern München, Borussia Dortmund, Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, Schalke), de csak a Dortmundtól (1–2) és Bayerntől (0–4) kapott ki. – Vezetőedzőként ugyanakkor szükségem van a támogatásra, amit nem kaptam meg. Az egység, a kohézió és a létfontosságú tényezőkre való koncentráció a legfontosabb, különösen a kiesés elleni harcban. Ha ezt nem tudják garantálni, nem tudom kihasználni az edzői képességeimet, ezáltal nem tudom felelősséggel ellátni a munkámat. Így aztán arra a következtetésre jutottam, hogy lemondok a vezetőedzői posztról a Herthánál, és visszatérek a klub felügyelő bizottságába.”

Klinsmann döntését Michael Preetz sportigazgató meglepve fogadta. Mint azt a sportvezető a klub hivatalos honlapján elmondta, nem volt semmi előjele a játékosként világ- és Európa-bajnok szakember távozásának, ezért is érte váratlanul Klinsmann bejelentése.

A Hertha irányítását ideiglenesen Alexander Nouri másodedző és a jelenlegi edzői stáb veszi át.

A Hertha a téli átigazolási időszakban minden topligás klubnál több pénzt, 78 millió eurót költött új játékosok vásárlására. Ez az összeg közel a duplája annak, amit Dárdai Pál ténykedése alatt új futballisták szerződtetésére fordíthatott a fővárosi alakulat. 

forrás: nso.hu

- Hirdetés -