CITROMLEKVÁR

157

A citromhoz 1-1 arányban adtam a cukrot, kell is neki ennyi. Az eredmény nem lesz  tömény, sőt még kenyérre is kentük a keletkezett zselét, még  így sem volt túl édes. Azt viszont nem tudtam, hogy a citromban ennyi pektin van, a lekvár kihűlt leve így bezselésedett, mintha zselatint adtam volna hozzá.

A receptben leírt lekvár amúgy naranccsal is működik, de akkor elég 1 kg narancshoz (héjastól mind) 60-70 dkg cukor is.

HOZZÁVALÓK

1 kg, azaz 5 db kezeletlen héjú citrom, ebből egy héjastól, 4 pucolva (ezek a héjak mentek a limoncellóba), 1 kg kristálycukor
  1. A citromokat negyedeljük, majd vágjuk szeletekre, keverjük el a cukorral
  2. Adjunk hozzá 1 dl vizet, takarékon főzzük 1-1,5 órán át a lekvárt. Forrón töltsük üvegekbe, dunsztoljuk.

Forrás: dolcevitablog.hu

- Hirdetés -