Csicsóka chips recept

152

A csicsóka gazdag vitaminforrás, segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását!

A csicsóka rendkívül jól segíti az emésztést, tisztán tartja a bélrendszert. Magas a kálium-, foszfor kalcium-, cink -, és magnézium ásványianyag-tartalma.

Vitaminok közül magas a béta-karotin-, B1-, B2-vitamin, riboflavin, niacin tartalma. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely segíti a belek működését. Az inulint az emberi szervezet inzulin nélkül is képes hasznosítani. Az inulin csökkenti a vér magas inzulinszintjét, kedvező hatású számos emésztőrendszeri probléma, anyagcsere-zavar, (2-es típusú cukorbetegség) esetén, és rák ellenes hatással is rendelkezik.

A csicsóka egyedülálló regeneráló, hidratáló, bőrnyugtató, bőrtápláló és frissítő hatássú, ezért a szépségiparban kozmetikai alapanyagként is használják.

Csicsóka chips recept 

Ez a csicsoka chips sütőben készül, így kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a bő olajban sült.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csicsóka
  • kevés olíva olaj
  • só, bor vagy más fűszerek ízlés szerint (én vegetával szeretem)

Csicsóka chips elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra. A csicsóka gumókat megmossuk, és dörzsölős szivaccsal átdörzsöljük, majd  vékony szeletekre vágjuk.

Egy sütőpapírral kibéleljük a tepsit és vékonyan megkenjük olajjal. A csicsóka szeleteket sütőpapírra helyezzük, és az olajjal bekenjük a felső oldalukat.

Az előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, amíg a szeletek szép barnásak, ropogósak nem lesznek.

Forrás: testunkegeszsegunk.blog.hu

- Hirdetés -