Dzsudzsák: A régió egyik legjelentősebb csapatához kerültem

137

A magyar válogatott csapatkapitánya még a hivatalos bejelentés előtt maga megerősítette meg az mlsz.hu-nak, hogy az egyesült arab emírségekbeli al-Ain-ban folytatja pályafutását.

A 108-szoros magyar válogatott új csapata 2018-ban a klubvilágbajnokság ezüstérmese volt, de a mostani szezonban is bajnoki címet szeretne szerezni és az Ázsiai Bajnokok Ligájában is a lehető legtovább szeretne eljutni.

Az al-Ain eddig egyszer nyerte meg az Ázsiai Bajnokok Ligáját (2003-ban), de 2005-ben és 2016-ban is döntős volt a sorozatban. 2 éve a klubvilágbajnokságon szintén finalista volt, míg hazájában összesen 13 bajnoki címmel és 7 kupagyőzelemmel büszkélkedhet.

– Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem – nyilatkozta a válogatott csapatkapitánya az mlsz.hu-nak. – Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest. Hihetetlen az infrastruktúrájuk, a múltjuk, a szurkolóik és jelenleg is harcban vannak a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így jövő héten már ott is meccsünk lesz. Az al-Ain korábban egyébként megnyerte már ezt a sorozatot, emellett pedig 13-szoros bajnok és 2018-ban a klubvilágbajnokságon ezüstérmes volt. A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot.

A csapat jelenlegi vezetőedzője a portugál Pedro Emanuel, aki korábban a ciprusi Limassollal kupát és szuperkupát is nyert. Dzsudzsák Balázs bajnokin már ma bemutatkozhat új klubjában, jövő héten pedig már az ázsiai BL-sorozatban is pályára léphet.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -