Eb-bronzérmes ellenféllel nézünk szembe a selejtezőben

122

Fehéroroszországban küzd meg a 2021-es Európa-bajnokság négyesdöntőjébe jutásért az UEFA-ranglista 5. helyén álló magyar női futsalválogatott.

A Nyonban, február 13-án tartott sorsoláson először a májusi előselejtező csoportjait sorsolták ki. Az UEFA ranglistájának legjobb 13 csapata – így Dombó János válogatottja is – ez után, a szeptember 1. és 6. között rendezett selejtezőben csatlakozik be a versengésbe.

E 13 csapatot és a májusi előselejtező három győztesét öt kalapból sorsolták össze négy, négycsapatos csoportba – ezek győztesei mérkőzhetnek meg a végső győzelemért 2021 februárjában.

A magyar válogatott Fehéroroszországba utazik, ahol a házigazda csapat mellett Oroszország és a B előselejtező-csoportból kvalifikált együttes lesz az ellenfele.

– Kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de tudjuk, hogy toronymagasan az Eb-bronzérmes orosz csapat a legesélyesebb a továbbjutásra. A fehérorosz együttessel 2018-ban már megmérkőztünk és egy nagyon szoros találkozón sikerült győznünk ellenük. Roppant nehéz dolgunk lesz a leginkább nagypályás játékosokra építő futsalválogatottal a selejtezőben is. A harmadik ellenfelünk kilétéhez pedig meg kell várnunk a májusi előselejtező lebonyolítását, utána fogjuk tudni elemezni a csapatot – nyilatkozta Dombó János szövetségi edző a sorsolás után az mlsz.hu-nak.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -