Eb-selejtezőre utazik a férfi futsalválogatott

144

A Turzó József vezette férfi futsalválogatott célja egyértelmű: a csoportgyőzelem megszerzéséért utazik Litvániába.

Az UEFA néhány évvel ezelőtt változtatott a férfi futsal Európa-bajnokságok lebonyolításán, 2022-ben Hollandiában rendezik meg az első olyan Eb-t, amely négy évvel követi az előzőt, és már egy teljesen megújult formátumú selejtezőn kell kijutnia rá a 16 résztvevő csapatnak.

A magyar válogatott a selejtező első fázisában lép be a sorozatba, jövő szerdától szombatig a litvániai Kaunas mellett található Jonavában játssza le mérkőzéseit csoportjában. A mieink első ellenfele az északír csapat lesz (szerda, 15.00), majd csütörtökön 15.00 órakor a törökök, végül pedig szombat este, magyar idő szerint 19.00 órakor a házigazda litvánok várnak Turzó József játékosaira. A csoport első helyezettjének idén már nem lesz újabb tétmérkőzése, hanem automatikusan tagja lesz a jövő évi csoportkörnek, míg a második és a harmadik helyezett tavasszal pótselejtezők után juthat el ugyanoda.

Turzó József a csütörtökön megkezdődött edzőtáborozás első edzését követően az mlsz.hu-nak elmondta: a mieink célja az első hely megszerzése, és az előzetes erőviszonyok alapján erre meglesz az esélye Litvániában, még akkor is, ha egyik rivális ellen sem várható könnyű mérkőzés.

– A sorsolás után azt mondtam, hogy csakis a csoport megnyerése lehet a célunk, és ez a véleményem azóta nem változott, a világranglista alapján is esélyesként utazunk Litvániába. Ennek megvannak a nehézségei is, hiszen tudnunk kell dominálni a mérkőzéseken, és támadni mindig nehezebb, mint egy stabil védekezést összerakni – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Ellenfeleink közül az északírek nemrég indították el futsalválogatottjukat, ők nyomás és tét nélkül játszhatnak ezen a tornán, amiből talán előnyt is tudnak kovácsolni. Akitől leginkább tartanunk kell, az a török válogatott, velük az elmúlt években felnőtt szinten és utánpótlásban is találkoztunk. Jó futballisták alkotják a keretüket, akik bár a futsal taktikai részében talán nem annyira erősek, de remek mentalitásukkal ezt ellensúlyozni tudják, ők nagyon veszélyesek lehetnek ránk. A litvánok rendezik a novemberi világbajnokságot, amelynek résztvevői is lesznek, és ezt a tornát a vébé előtti főpróbának tekintik, hazai pályán ők is megnehezíthetik bárki dolgát. Nem lesz könnyű dolgunk, de a célunk egyértelműen az első hely megszerzése. Ami a saját csapatunkat illeti, a csütörtökön elkezdődött edzőtáborozás elejétől azt érzem, hogy mindenki nagy lehetőségnek tartja az előttünk álló mérkőzéseket, és mindent megtesz a jó szereplés érdekében. A hozzáállást tekintve pozitívak a benyomásaim, mindenki nagyon várja tétmérkőzéseket, és szeretne bizonyítani a rosszul sikerült őszi vb-selejtezők után.

A magyar válogatott vasárnap délelőtt utazik el kaunasi szálláshelyére, ahol hétfőn és kedden egy-egy edzéssel készül a szerdai rajtra.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás)
Sásdi Bálint (Haladás)

Mezőnyjátékosok:

Komáromi Péter (Veszprém)
Dávid Richárd (Haladás)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Dunaferr)
Vas Ádám (Haladás)
Horváth Norbert (Rubeola)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Hajmási Milán (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rábl János (Latina)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -