Szaloncukor nélkül nincs karácsony. Pont emiatt érdemes kipróbálni az otthon elkészített verziót, mivel így mindig tudjuk, hogy milyen alapanyagok hozzáadásával készült. Habár az alakja nem lesz olyan tökéletes, mint a boltinak, de az íze biztosan, sőt ízlésesen csomagolópapírba csomagolva akár még egy saját készítésű gasztro ajándéknak is tökéletes.

Hozzávalók

  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 dl 100%-os gyümölcslé
  • 15 dkg eritrit

Elkészítés
A zselés szaloncukorhoz összekeverjük a tortazselé port a még hideg gyümölcslével és 5 dkg eritrittel. Ezután melegíteni kezdjük folyamatos kavargatással, de nem szabad felforrnia. Ha felmelegedett, egy szilikon jégkocka- vagy bonbonformába öntjük, majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára megdermedni.
A kókuszos szaloncukorhoz összekeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet és 10 dkg eritritet. Fokozatosan néhány csepp vizet adunk hozzá, hogy egy formázható masszát kapjunk. Ezután szaloncukor formájú golyókat gyúrunk belőle és egy sütőrácsra helyezzük őket.
Egy edényben kevés vizet forralunk, majd egy tálban a darabokra tört csokoládét megolvasztjuk a forró vízgőz felett. A folyékony csokoládéval bevonjuk a kókuszos és a zselés szaloncukrokat is.
Pár órára hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük őket megdermedni, ezután már fogyasztásra vagy csomagolásra készek.

Forrás: izeselet.hu

- Hirdetés -