El Clásico: Griezmann izgatottan várja az eddig csak tévében látott rangadót

144

Antoine Griezmann, a címvédő FC Barcelona nyáron szerződtetett francia labdarúgója izgatottan várja karrierje első el Clásicóját, a spanyol bajnokság szerda esti csúcsrangadóját – számolt be róla az MTI.

Griezmann – aki az Atlético Madridtól érkezett, és egyre markánsabb szerepet vállal a katalánoknál – elmondta: számára ez egy álom.

„Ezt a mérkőzést már nagyon sokszor láttam a televízióban. Megtiszteltetés, hogy esélyem van játszani az el Clásicón, és bizonyíthatom a képességeimet” – nyilatkozta az összecsapás előtt, amelyet Camp Nou stadionban rendeznek.

Ernesto Valverde vezetőedző minden bizonnyal ezúttal is Luis Suárez és Lionel Messi társaként veti be a franciát a támadósorban, ahonnan Ousmane Dembélé hiányzik sérülés miatt. A madridiaknál Eden Hazard nem bevethető ugyancsak sérülés miatt, de ő – ellentétben Dembélével – kulcsembernek számít csapatában. Zinédine Zidane madridi edző számára a legnagyobb fejtörést így az okozhatja, hogy kivel helyettesítse a belgát: a továbbra is hullámzóan teljesítő, sokszor hiányzó Gareth Bale vagy a 18 éves Rodrygo egyen Karim Benzema társa az első vonalban. Utóbbi hangsúlyozta: a Camp Nouban mindig nagyon nehéz játszani, az el Clásico pedig a szezon legfontosabb mérkőzése.

Az idény első Barcelona–Real Madrid rangadóját eredetileg október 26-án rendezték volna, ám a heves katalóniai tüntetések miatt elhalasztották. Az összecsapást most rendkívüli intézkedések előzik meg: a biztonsági erők háromezer tagja igyekszik a rendet fenntartani a Camp Nou stadionban és annak környékén. A mozgósítás előzményeként a katalán függetlenségpárti tüntetők megmozdulást hirdettek a stadion körül, a demonstrációt az este nyolckor kezdődő mérkőzéshez igazítva, alig négy órával annak kezdete előtt.

A legkönnyebb és legbiztonságosabb logisztika érdekében mindkét csapat a stadionhoz közeli Hotel Sofíában száll meg, ami elég szokatlan, de ezúttal szükséges és logikus lépés volt.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -