El: Mindennel elégedett vagyok, majd jövőre… – Kubatov Gábor

111

Akár egy jó támadásnak is örül Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a helyszínen tekinti meg csütörtökön a labdarúgócsapat Európa-liga mérkőzését az orosz CSZKA Moszkva otthonában.

A sportvezető néhány órával a mérkőzés előtt az MTI-nek azt mondta, hét évet vártak arra, hogy a Ferencváros visszakerüljön a nemzetközi kupaszereplők közé: „A célunkat elértük, innentől kezdve minden jó támadás, minden szerzett gól és megszerzett pont boldogságot jelent, mindenféle elvárás nélkül tudunk futballozni.”

Hangsúlyozta, ugyan a házigazda moszkvai együttes két vereséggel kezdte a sorozatot, de így is esélyesként fogadja a magyar csapatot.

„Azért ne legyünk naivak, ez nagyon nehéz meccs lesz. Rendkívül erős játékosállománnyal, komoly múlttal és stabilitással a hátuk mögött állnak fel velünk szemben, és nyilván ők a mérkőzés esélyesei, de mi fradisták vagyunk és hiszünk abban, hogy bárki is az ellenfél, valahogy meg tudjuk őket »rajzolni« a végén” – fogalmazott.

Kubatov Gábor az MTI érdeklődésére elmondta, az Újpest elleni derbin rossz játékkal is 1–0-ra tudott nyerni a csapat, „képzeljük csak el, ha jól játszunk, micsoda győzelem lett volna”. Hozzátette, biztos benne, hogy a moszkvai összecsapáson már mindenki sokkal koncentráltabb lesz, ráadásul a játékosoknak is meg kell mutatniuk, hogy mi tudnak, ha esetleg tovább akarnak lépni.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a magyar idő szerint 18.55 órakor kezdődő összecsapáson, azt mondta: mindennel elégedett, majd jövőre…

„Most először meg kell nyerni a magyar bajnokságot, ami bravúr lenne, hiszen ezt még senki sem tudta véghez vinni a nemzetközi kupaszereplés mellett. Aztán újra be kell kerülni a kupába, pontokat szerezni, és egy jó sorsolással esetleges megcélozni a csoportban a továbbjutást érő második helyet” – nyilatkozta Kubatov . Kiemelte, a mostani idényben felmérik az erőiket, hogy a sikeres nemzetközi szerepléshez mely posztokon kell további erősítéseket végrehajtani, ezeket pedig meg fogják tenni.

Csütörtök délelőtt Moszkva belvárosában egyébként több magyar szurkolóval lehetett találkozni, a legtöbben a Vörös tér környékén sétáltak, megtekintették a Lenin-mauzóleumot, a Kremlt és a Boldog Vazul-székesegyházat.

A drukkerek között volt olyan, aki az olcsóbb repülőjegy miatt már hétfő óta az orosz fővárosban tartózkodik, mások Pozsonyon keresztül csütörtökön érkeztek. A VEB Arénában sorra kerülő találkozón várhatóan körülbelül 300-an szurkolnak majd a vendégeknek.

A mérkőzésről a Nemzeti Sportot tudósítja: Borbola Bence (Moszkva), Szabó Miklós (Fotó)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -