Életünk filmje – Tokióról forgat az olimpiai bronzérmes

60

A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO) kulturális együttműködést jelentett be Tom Daley brit olimpikonnal. A megállapodás egy hatrészes sorozatról szól, melynek célja a 2020-as játékok népszerűsítése.

A 25 éves műugró augusztus 1. és 8. között Japánba utazott, hogy felvételeket készítsen műsorához, melynek fókuszában a japán kultúra, illetve az olimpia előkészületei, programjai és kezdeményezései állnak majd. A kétszeres olimpiai bronzérmes Fukusima, Jamagata, Mijagi, Aomori és Ivate prefektúráinak helyszíneit is megtekintette. A projektet egy rövid mozgóképes összeállítást követően Londonban hozták nyilvánosságra.

Daley számára nem újdonság a videózás: YouTube csatornájának több mint 800 ezer követője van. Oldalán főleg versenyeiről készít anyagokat, de egészségügyi és sportolási tanácsokat is ad.

A brit versenyző 2008-ban – 14 évesen – minden idők legfiatalabb műugró Európa-bajnoka lett. Azóta rekordját elvesztette, ugyanakkor már háromszoros világbajnoknak mondhatja magát. 2012-ben hazai pályán 10 méteren, 2016-ban Rióban pedig 10 méter szinkronban szerzett ötkarikás bronzérmet. Egy hónapja, a kvangdzsui vb-n Matt Lee párjaként ugyanebben a számban a 3. helyen zárt.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -