Elhunyt az olimpiai bajnok hálóőr, Fatér Károly

23

Türelemmel viselt, hosszú betegséget követően 80 esztendős korában elhunyt Fatér Károly, a Csepel olimpiai bajnok kapusa – tájékoztatta a klubot a bajnok haláláról fia. Fatér Károly a mexikói olimpián győztes magyar válogatottnak volt a tagja, a kaput védte.

Fatér Károly fia azt is elmondta, hogy édesapja több betegséggel is küzdött, és végül szombaton otthonában, békésen távozott. A Csepel FC saját halottjának tekinti Fatér Károlyt, aki 1968-ban olimpiai bajnoki címet nyert a Csepel SC sportolójaként, ahol 199 NBI- es mérkőzésen védte a kaput.

Fatér Károly 1940. április 9-én született Nyírlakon. Az Újpesti Dózsa ifi játékosaként kezdte pályafutását. Játszott a Pénzügyőrben, a Tipográfiában és Budafokon, valamint a Fajszban és a Dányban is.

Később edzősködött a Tipográfia utánpótláscsapatai mellett, társadalmi munkában a női utánpótlás-válogatott kapusedzőjeként. Sport- és edzői pályája után a kereskedelemben helyezkedett el.

2012-ben Pro Urbe Budapest-díjban részesült. Idén áprilisban ünnepelte 80. születésnapját, méltatása ide kattintva olvasható. Az olimpiai bajnok kapus 2020. szeptember 19-én csukta le örökre a szemét.

Fatér Károlyt a Csepel SC mellett a Magyar Olimpiai Bizottság is saját halottjának tekinti. Az ötkarikás szervezet részvétét fejezi ki a család és a labdarúgók közössége felé.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -