EURO 2020: Budapesten célegyenesbe fordul a szervezés

150

Ismét munkalátogatást (working visit) tartottak a magyar fővárosban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) munkatársai, ezúttal az ötödik alkalommal. Mint Szabó Vilmos, az Eb-rendezési projekt budapesti vezetője elmondta, ez volt az utolsó alkalom, amikor hasonló eseményre került sor, ezt követően célegyenesébe fordul a szervezés. Apró részletkérdések kivételével mindenben készen áll Budapest és a Puskás Aréna a nyári kontinensviadal négy összecsapására.

Június 16. és 28. között három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a fővárosban. Az F-csoportba a szintén rendező Németország mellett az aktuális Európa-bajnok és világbajnok, Portugália és Franciaország került, a negyedik résztvevő pedig a március végi pótselejtezők után csatlakozhat.

A 2018 óta a rendszeres helyszíni vizitekre azért volt szükség, mert a rendezés kapcsán számos kérdés vetődik fel, a kiegészítő rendezvényektől (ceremonies), a protokoll eseményeken át a nemzetközi tévéközvetítés részleteiig, vagy a vendéglátásig. Előbbire hamarosan megkezdi a résztvevők toborzását a magyar szervező bizottság, a vendéglátási szolgáltatások (corporate hospitality) pedig még elérhetőek cégek és magánszemélyek számára is.

A bejárásokon részt vett az UEFA vezetői között Antje Stolp, aki helyszíni igazgatóként – tartósan Budapesten tartózkodva – segíti a magyar szervezőket.

Ebben az időszakban zajlik egyébként azon szakemberek kiválasztása is, akik kisebb-nagyobb feladatkörökben szerepet vállalhatnak az Eb munkálataiban. A részletes felhívások itt megtalálhatók. A munkatársak kiválasztását a magyar szervező bizottság munkatársai kezdik meg, ám a döntést az UEFA szakemberei hozzák. Még érdemes jelentkezni, kiemelten a személyszállítás (event transportation) és a jegyek ügyintézése (ticketing) területén.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -