EURO 2020: Magyarország az élmezőnyben a jegyigénylésben

90

Több mint 4,5 millió jegyigénylés érkezett a 2020-as Eb-re az UEFA-hoz a jegyértékesítési időszak első hetében.

2020-ban 12 ország egy-egy városa ad otthont az eddigi legnagyobb, leggrandiózusabb Európa-bajnokságnak. Az érdeklődés óriási az esemény iránt, az első héten több mint 4,5 millió jegyigénylést adtak le a szurkolók az UEFA jegyértékesítő rendszerén keresztül. Az UEFA tájékoztatása szerint a legtöbb igénylés Angliából, Németországból, Oroszországból, Magyarországról, Hollandiából és Dániából érkezett. A meccsek közül a legtöbb jegyigénylést a londoni döntőre regisztrálta az európai szövetség.

Az UEFA legfontosabb célja, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon közelebb hozza a szurkolókhoz a labdarúgást, mint korábban bármikor, ezért nem egy vagy két, hanem tizenkét ország tizenkét városa rendez mérkőzéseket a tornán, köztük Budapest, amely a hamarosan elkészülő Puskás Arénával lesz az egyik házigazda. Amennyiben a magyar válogatott kijut az Eb-re, két csoportmérkőzését biztosan Budapesten játssza majd.

Az UEFA 3 millió jegyet értékesít a 2020. június 12-én kezdődő eseményre. Az első jegyigénylési időszak július 12-ig tart, a szurkolók számára ez az értékesítési szakasz jelenti a legnagyobb esélyt arra, hogy belépőkhöz jussanak az Európa-bajnokságra. Az igényléseket a fenti időpontig az UEFA magyar nyelvű jegyigénylő oldalánlehet leadni.

Ha egy mérkőzésre több igénylés érkezik, mint amennyit az UEFA ki tud elégíteni, akkor sorsolással dől el, hogy ki vásárolhat a belépőkből. A megnyert, de ki nem fizetett jegyeket a sorsoláson sikertelenül járó szurkolók kapják meg. A szurkolók legkésőbb augusztusig megtudják, hogy sikerrel jártak-e a sorsoláson.

A jegyigénylés mellett továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Aki egy életre szóló élménnyel szeretne gazdagodni, a http://euro2020.mlsz.hu/onkentesoldalon tudja leadni jelentkezését.

Forrás:mlsz.hu

- Hirdetés -