EURO2020: Portugália és Franciaország is játszik Budapesten

194

Az UEFA szombat délután a jövő évi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Bukarestben készítette el az EURO2020 csoportbeosztását, így kialakult a torna – egyelőre nem végleges – programja is. Amennyiben a magyar válogatott sikeresen zárja pótselejtezőit, a német, a francia és a portugál válogatottal kerül egy csoportba, utóbbi kettővel a Puskás Arénában játszik.

Miután az Eb-n résztvevő 24 csapatból egyelőre csak húsznak a kiléte ismert, és a maradék négy helyre több rendező országbeli válogatott is pályázik, a sorsolás némileg komplikáltabb volt a megszokottnál. Több csapat beosztása már a sorsolás előtt tudott volt: egy csoportban legfeljebb két rendező szerepelhet, és az UEFA azt is előre eldöntötte, hogy az egyes csoportokba mely rendező országok válogatottjai kerülnek.

Már a sorsolás előtt biztos volt az is, hogy amennyiben a magyar válogatott sikeresen zárja tavaszi pótselejtezőit ( március 26-án Bulgáriában játszik, majd továbbjutás esetén öt nappal később az Izland-Románia párharc győztesével játszik a Puskás Arénában), és kijut az Európa-bajnokságra, az F csoportba kap besorolást. Az is korábban eldőlt, hogy a német válogatott biztosan ugyanebben a csoportban szerepel majd, és mindhárom meccsét Münchenben játssza le.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -