F1: a sorozat elnöke nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóktól

114

A Formula–1 elnöke, Chase Carey nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól az első négy nagydíj elhalasztása miatt, és bár nem tett említést újabb versenyek eltolásáról, türelemre intette a rajongókat az idény elindításával kapcsolatban.

Bár az F1 mezőnye elutazott múlt hét végén Ausztráliába, az idénynyitó nagydíj programját végül alig két órával az első szabadedzés tervezett kezdete előtt törölték a koronavírus-járvány miatt. A vezetőség ezt követően a bahreini és a vietnámi versenyhétvége elhalasztását is bejelentette, ám hozzátette, a helyzet gyors változása miatt akár további futamok megtartása is veszélyben lehet.

Az első Grand Prix törlése, illetve a közeli jövő kapcsán a sorozat elnöke, Chase Carey intézett nyílt levelet a szurkolókhoz, s kért tőlük bocsánatot.

„Kedves szurkolók!

Szeretnénk megosztani néhány gondolatot és a nézőpontunkat a múlt hét eseményei kapcsán, és arról, hogyan kezeltük a koronavírus világjárványt.

Mindenekelőtt: számunkra a rajongók, a csapatok, a szervezők, illetve a tágabb közösség egészsége és biztonsága a legfontosabb.

Szeretnénk elnézést kérni azoktól a rajongóktól, akiket érintett az Ausztrál Nagydíj törlése, valamint a további versenyek elhalasztása. Ezeket a döntéseket az F1 az FIA-val és a helyi rendezőkkel közösen gyorsan változó és folyamatosan alakuló körülmények között hozta meg, és hisszük, hogy helyesek és szükségesek voltak. Emellett szeretnénk együttérzésünket kifejezni azoknak, akik már most érintettek a járványban, ideértve azokat is, akik a Formula–1-es családhoz tartoznak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy mindenki azt szeretné tudni, mi következik most a Formula–1-gyel kapcsolatban 2020-ban. Ma még nem tudunk konkrét válaszokat adni a helyzet gyors változása miatt, de úgy tervezzük, hogy amint biztonságos lesz, elindítjuk a bajnokságot. Folyamatosan kapcsolatban állunk a szakértőkkel és a szervezőkkel, és mérlegeljük, hogyan tovább a következő hónapokban.

A későbbiekben is tájékoztatunk benneteket, és amint újabb részletekkel tudunk szolgálni, a Formula1.comon megosztjuk veletek.

Hálásak vagyunk a támogatásotokért és a megértésetekért, és a legjobbakat kívánjuk nektek, valamint a családotoknak.

Üdvözlettel: Chase Carey”

forrás: nso.hu

- Hirdetés -