F1: a W Series bajnoka 2020-ban is a Williamsnél vezet

181

Az idei évben is tesztpilótaként segíti a Williams Formula–1-es istállót Jamie Chadwick, aki tavaly megnyerte a csak nőknek kiírt, első alkalommal megrendezett W Series elnevezésű formaautós bajnokságot.

A 21 esztendős brit versenyző ebben az évben a címvédésért száll harcba a májusban rajtoló W Seriesben, közben pedig a Williams grove-i központjában szimulátoron tesztel az F1-es csapatnak, valamint több nagydíjra is elutazik az istállóval.

„Jamie nagyszerű munkát végzett, büszkék vagyunk rá, hogy teljesítményével és az elért eredményeivel tovább erősíti a nők szerepét az autósportban” – nyilatkozta Claire Williams csapatfőnök a brit istálló keddi bejelentése kapcsán.

Chadwick tavaly csatlakozott a Williams versenyzőakadémiájához, és a szakértők egy része őt emlegeti elsőszámú jelöltként arra, hogy 1976 után újra legyen női pilóta a Forma-1-ben.

Az előző szezonban a konstruktőrök között a 10., utolsó helyen zárt Williams versenyautóit az idén a brit George Russell, valamint a kanadai Nicholas Latifi vezeti majd.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -