F1: Bottast megbüntették – a mezőny végéről indulhat Abu-Dzabiban

180

Valtteri Bottas a mezőny végéről vághat neki a soron következő F1-es Abu-dzabi Nagydíjnak, miután a Brazíliában meghibásodott erőforrását cserélni kell az autójában. A finn emellett hivatalosan is megerősítette, hogy válik.

A finn versenyző az interlagosi verseny 53. körében volt kénytelen félrehúzódni az erőforrás meghibásodása miatt, s a futamot követően kérdéses volt, megússza-e büntetés nélkül az idényzárót.

A Mercedes végül az Abu-dzabi Nagydíj médianapján erősítette meg, hogy cserélni kell az erőforrás több elemét is a 77-es rajtszámú autóban. Bottas ezzel átlépi a megengedett mennyiséget, s mivel több mint 15 rajthelyes büntetés kap, a szombati időmérőn elért helyezésétől függetlenül a rajtrács végéről vághat neki a versenynek. Ez azonban már nem lesz hatással a finn év végi eredményére, hiszen 2. helye már biztos az egyéni vb-összetettben.

Bottasszal kapcsolatban egy másik pletyka is bizonyosságot nyert, közösségi oldalain osztott meg hivatalos közleményt arról, hogy válik.

„Sajnálattal kell közölnöm, hogy Emiliával véget ér a házasságom. Az útjaink elválnak egymástól a pályafutásom kihívásai és az ezzel járó élethelyzetünk miatt. Úgy gondoljuk, mindkettőnk számára az a legjobb a jövő szempontjából, ha elválunk és barátok maradunk” – áll a finn bejegyzésében.

Az Abu-dzabi Nagydíj programja pénteken 10 órakor veszi kezdetét az első szabadedzéssel.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -