F1: Ecclestone szerint a Mercedes és Hamilton is távozhat jövőre

120

Egyre erősödnek a pletykák, melyek szerint a Mercedes a közeljövőben búcsút inthet a Formula–1-nek. A sorozat korábbi vezetője, Bernie Ecclestone is azon a véleményen van, hogy az utóbbi évek sikercsapata nem várja meg, mit hoz a jövő a számára a 2021-es nagy szabályváltozásokkal. Ecclestone ráadásul azt is elárulta: ha Lewis Hamilton helyében lenne, követné a csapatát, és 2020 végén távozna az F1-ből.

Nagy változások jönnek a Formula–1-ben 2021-től, amitől a vezetők többek között a jelenlegi erősorrend felborulását remélik. Bernie Ecclestone emiatt úgy véli, hogy a 2014 óta az összes egyéni és konstruktőri vb-címet elsajátító Mercedesnél azt fontolgatják, hogy a következő idény végén elhagyják a királykategóriát.

„Nem lepődnék meg, ha a Mercedes kiszállna – mondta a 89 éves szakember. – Már történt némi változás az anyavállalat vezetőségének az élén, és az újonnan érkezett személyek nem annyira lelkesek a Formula–1-gyel kapcsolatban, mint az elődjeik voltak. Azt gondolhatják, hogy már nyertek hét világbajnoki címet, márpedig ez lesz, ha jövőre is ők lesznek a bajnokok, ezek után miért maradnának?”

Ecclestone Hamilton jövőjéről is elmondta a véleményét. A korábbi vezető szerint az lenne az ideális, ha a Mercedes színeiben eddig öt (míg összesen hat) világbajnoki címet nyerő brit is elhagyná a királykategóriát a következő idény végén.

„Ha Lewis helyében lennék, nyernék még egy címet, majd távoznék. Ha Leclerc marad a Ferrarinál, arra fogadnék, hogy legyőzi Lewist. Nem feltétlenül jobb nála, de maga köré építette a csapatát” – vélekedik Ecclestone.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -