F1: Hamilton nagy mozgolódást vár jövőre a pilótapiacon

123

A Formula–1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, jövőre nagy mozgolódásra számít a pilótapiacon, és reméli, a 2021-es szabályváltoztatások valóban azt hozzák, mint amit várnak tőlük, hiszen akkor remek csatákat láthat a közönség.

Idén nem volt nagy mozgolódás a pilótapiacon, leszámítva a Pierre Gasly és Alexander Albon közötti idényközi cserét, jövőre csak a Renault és a Williams csapatánál lesz változás: Nico Hülkenberget Esteban Ocon váltja, míg Robert Kubica bejelentette, befejezi a grove-iakkal, így ülése egyelőre szabad. Jövőre azonban nagy felfordulás várható a mezőnyben, hiszen több élversenyző szerződése is lejár, illetve 2021-ben jelentős szabályváltozások lépnek érvénybe a száguldó cirkuszban, így az erősorrend is könnyen borulhat.

Sebastian Vettel és Max Verstappen mellett az immár hatszoros világbajnoknak, Lewis Hamiltonnak is 2020-ban jár le a kontraktusa, a brit elárulta, már megkezdődtek a színfalak mögött az egyeztetések.

„A következő évben sok versenyző fog csapatot váltani, már most is zajlanak a háttérben a tárgyalások, minden pilóta kapcsolatban van bizonyos alakulatokkal” – hintette el a mercedeses, majd arról is szót ejtett, már most várja a Charles Leclerc és a Max Verstappen elleni csatákat.

„Mindketten agresszív, de fair stílusban versenyeznek, ami nagyszerű. Melyikünk fog nyerni? Nos, remélem, még mindig itt leszek, hogy megállíthassam őket. Úgy hiszem, jelenleg a Ferrarinak van jobb esélye arra, hogy olyan autót építsen, amellyel a világbajnoki címért küzdhet a közeljövőben” – emelte ki, és a szabályváltoztatásokra is kitért.

„Ha valóban azt hozzák, mint amit papíron mutatnak a számok, akkor talán hosszú idő után a versenyzés egyik legjobb korszaka következhet, és én ennek a részese szeretnék lenni” – jelentette ki Hamilton.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -