F1: megérkezett az új Ferrari, az SF1000-es

181

A Ferrari ünnepélyes keretek között leplezte le az idei versenygépét, az SF1000-est.

A Haas meglepetésszerű leleplezését, illetve a Mercedes új festésének bemutatását a Ferrari eseménye követte, amelyet meglehetősen ünnepélyes keretek között a Reggio Emiliában található Romolo Valli színházban rendeztek meg.

Azt már a bemutató előtt tudni lehetett, hogy a maranellóiak alapjaiban szabták át a tavalyi autójukat, miután a versenyzők sokat küszködtek a tapadáshiány miatt. A csapatfőnök, Mattia Binotto januárban elárulta, céljuk, hogy nagyobb legyen gépük leszorítóereje, és azt is megosztotta, nemcsak az autó külsejében, hanem a belsejében is nagy változtatásokat hajtottak végre, hiszen sokat módosítottak az erőforráson is.

Arról azonban csak találgatások láttak napvilágot, hogy milyen néven fut majd az idei versenygép, amely végül az SF1000 kódjelet kapta. Az „SF” a Scuderia Ferrarira utal, míg az azt követő szám az előző évekhez hasonlóan egy a csapat történetéhez kapcsolódó mérföldkövet takar. Az istálló ugyanis idén teljesíti fennállása 1000. versenyét, méghozzá Kanadában – de ha nem rendezik meg a Kínai Nagydíjat, akkor Franciaországban ünnepelhet majd a Ferrari.

Az elődjéhez képest mélyebb árnyalatot kapó autót a tavalyi évhez hasonlóan Sebastian Vettel és Charles Leclerc vezeti – előbbi szerződése idén jár le, míg utóbbi egészen 2024-ig kötelezte el magát a csapattal. A kettős a 2019-es kiírásban összesen 9 pole pozíciót és 3 győzelmet szerzett, aminek eredményeképp az istálló zsinórban a harmadik alkalommal zárt a csapatbajnoki tabella második helyén.

A maranellóiak 2008 óta tartó nyeretlenségi sorozata így tovább íródott, hiszen azóta nem ünnepelhettek bajnoki címet, a Ferrari idei célja így nem is lehet más, mint megszakítani a rossz szériát.

A bemutatók sora szerdán folytatódik, akkor két csapat, a Red Bull és a Renault leplezi le az autóját.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -