F1: Rosberg bajnoki rajtszámával debütál Latifi

163

A Williams színeiben idén bemutatkozó Nicholas Latifi elárulta, melyik rajtszámot választotta a Formula–1-es debütálásához.

A pilóták a 2014-es idény óta használnak állandó rajtszámot, így azóta eldönthetik, melyik számmal kívánnak versenyzi. A rajtszámnak 2 és 99 közé kell esnie, hiszen az 1-essel az előző kiírás bajnokának van joga indulni, s az újoncok azon rajtszámok közül választhatnak, amelyekkel nem versenyeznek az aktuális mezőny tagjai, vagy legutóbbi használatuk óta legalább két idény telt el.

Az utóbbi kitétel nyomán választhatta a 6-os rajtszámot a Williamsszel idén debütáló Nicholas Latifi, ugyanis bár Nico Rosberg már használta ezt a számot, visszavonulása óta eltelt a kötelező két idény. A kanadai újonc így egy igazi bajnoki rajtszámmal kezdheti meg az F1-es karrierjét, hiszen a német versenyző Mercedesén a 6-os rajtszám díszelgett, amikor 2016-ban megszerezte az egyéni bajnoki címet, mielőtt váratlanul búcsút intett volna a „száguldó cirkusznak”.

„A választásom a 6-osra esett, méghozzá azért, mert Torontóból jöttem, és Torontót a 6-os számról ismerik. E mögött az áll, hogyha arról a területről származol, akkor a telefonszámod 416-os vagy 647-tel kezdődik. Ez kissé fura, de valamiért így maradt meg a köztudatban, ezért választottam ezt a számot” – magyarázta Latifi, aki George Russell oldalán vághat neki az idénynek.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -