F1: teljes arculatváltás – fehérbe és kékbe öltözött az Alpha Tauri

141

Az Alpha Tauri a Red Bull YouTube-csatornáján közvetített élő adásban mutatta be versenygépét, az AT01-est.

A 2019-es kiírásban még Toro Rossóként szereplő csapat teljes arculatváltáson ment keresztül, hiszen a Red Bull divatmárkáját reklámozván Alpha Taurira átkeresztelt gárda dizájnjában és az autó elnevezésében is szakított a korábbival. A kék és piros fényezést ugyanis egy letisztultabb sötétkék és fehér festés váltotta fel, míg a gép kódjele nem az elődjeit követő STR15 lett, hanem az AT01-gyel új korszakot nyitott.

A faenzaiak a leleplezésnek is megadták a módját: az autóról a salzburgi reptéren, a Hangar-7-ben hullt le a lepel egy meglehetősen exkluzív bemutató keretein belül.

Az eseményt a Red Bull korábbi versenyzője, David Coulthard vezette, és a konstrukció mellett az Alpha Tauri 2020-as tavaszi-nyári kollekciója, illetve az új csapatruházat is szerepet kapott. A közel 50 perces bemutatón részt vett a két pilóta, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat is, és a salzburgi eseménnyel párhuzamosan Olaszországban is hatásos belépője volt az AT01-esnek – a milánói üzlet homlokzatáról lógatták le a gépet, amelyet a Honda erőforrása hajt majd.

A faenzaiak után a Williams és a Racing Point prezentációja következik február 17-én, két nappal az első tesztnap előtt.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -