Fenntarthatósági elismerésben részesült a tokiói olimpia

163

A 2020-as tokiói olimpia projektje megfelelt az ISO 20121 nevű rangos fenntarthatósági mérce követelményeinek, így a szervezőbizottság nagy presztízsű nemzetközi elismeréssel gazdagodhatott.

A szervezők a kezdetektől fogva a mértékadó fenntarthatósági irányelvek mentén végezték műveleteiket az előkészítés minden szakaszában.

„A fenntarthatóság mindig is fontos volt a tokiói játékok koncepciójában, az ISO 20121 elismerésének megszerzése pedig bizonyította, hogy a fenntarthatóság minden menedzselési tevékenységünkbe beágyazódott. „Ez segíteni fog, hogy elérjük célunkat, egy ténylegesen fenntartható olimpiát, és reméljük, hogy nagyobb lehetőséget biztosít majd az ISO 20121 normáinak gyakorlatba iktatására minden jövőbeli nagyléptékű esemény során” – mondta Toshiro Muto, a szervezőbizottság első embere.

Az ISO 20121 a környezeti, szociális és gazdasági hatásokat vizsgálja az egyes eseményeken. Először a 2012-es londoni olimpián tört utat magának, amely katalizátora volt a játékok fenntartható fejlődésének. A későbbiekben a 2016-os riói, valamint a 2018-as phjongcshangi játékok is kiérdemelte az elismerést, legutóbb pedig a 2022-es pekingi olimpia szervezői kapták meg – Kínában ez volt az első, bármely jellegű ilyen projekt. A 2020-as olimpiai agendával összhangban mostantól minden rendezőnek el kell érnie a fenntarthatóság e szintjét.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -