Férfi kézi Eb: nyertek a svédek, minden esélyünk elszállt az olimpiai selejtezőre

198

A címvédő spanyol válogatott döntetlent játszott az eddig hozzá hasonlóan hibátlan horvát együttessel az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában. A másik csoportban Norvégia a szlovénokat is legyőzte, így továbbra is hibátlan. A pénteki stockholmi elődöntőben spanyol–szlovén és norvég–horvát meccset rendeznek.

Az 1. csoportban az élen záró spanyol csapatból – amely sorozatban ötödik alkalommal lesz ott a négy között – Jorge Maqueda, a Szeged jobbátlövője egy találatig jutott, míg klubtársa, a balátlövő Joan Canellas nem volt eredményes. Horvát részről az ugyancsak a Mol-Pick Szegedet erősítő jobbátlövő, Luka Stepancic két gólt szerzett.

Norvégia a hetedik mérkőzését is megnyerte a mieink csoportjában, szerdán 33–30-ra legyőzte Szlovéniát, így már csak a skandinávok büszkélkedhetnek hibátlan mérleggel a mezőnyben. Mindkét csapat annak tudatában lépett pályára, hogy biztosan ott lesz az elődöntőben.

A Telekom Veszprém szlovén beállója, Blaz Blagotinsek egy gólt szerzett. A Szeged légiósai közül a balátlövő Nik Henigman kétszer, a jobbszélső Mario Sostaric háromszor talált be.

A pénteki stockholmi elődöntőben spanyol–szlovén és norvég–horvát meccset rendeznek.

Az 1. csoportban Fehéroroszország 36–36-os döntetlent játszott Ausztriával, így utóbbi lett a negyedik, de csak három ponttal. Ha Malmőben a svédek nem verték volna meg az izlandiakat, négy ponttal a mieink végeztek volna a negyedik pozícióban a 2. csoportban, és összesítésben Ausztriát megelőzve hetedikként zártak volna. Ez annyiból lett volna érdekes, ha utóbb Szlovénia nyeri meg az Eb-t, és egyenes ágon kijut Tokióba, akkor a portugálok mellett a magyar válogatott játszhatott volna olimpiai selejtezőt.

Mivel azonban a svédek magabiztosan, hét góllal győztek, így beelőzték a mieinket a csoportban, nekünk maradt az ötödik hely a középdöntőben, és összesítésben a kilencedik pozíció. Egyúttal biztossá vált, hogy minden esélyünk elszállt az olimpiai részvételre.

Az utolsó két meccsből ugyan egy pont is elég lett volna nekünk, mégsem érheti kritika a magyar csapatot, amely így is erőn felül teljesített.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
1. CSOPORT (BÉCS)
Horvátország–Spanyolország 22–22
 (11–12)
Ld: Karacic 10, Sipic 3, ill. A. Dujshebaev 5, R. Entrerríos, A. Gómez 4-4

Fehéroroszország–Ausztria 36–36 (19–17)
Ld: Vailupau 12, Karalek 7, ill. Bilyk 7, Frimel 6

Csehország–Németország 22–26 (10–13)
Ld: Babak 5, ill. Weber 5

2. CSOPORT (MALMÖ)
PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 34–26 (16–14) – részletek itt!

Norvégia–Szlovénia 33–30 (14–13)
Ld: Gulliksen 7, ill. Cehte, Kodrin 5-5

Izland–Svédország 25–32 (11–18)
Ld:
 Elisson, Kristjansson 5-5, ill. Nilsson 7, Arnesson, Tollbring 5-5

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
7.  Svédország
8.  Ausztria
9.  MAGYARORSZÁG
10. Fehéroroszország
11. Izland
12. Csehország
13. Dánia
14. Franciaország
15. Észak-Macedónia
16. Svájc
17. Hollandia
18. Montenegró
19. Ukrajna
20. Szerbia
21. Lengyelország
22. Oroszország
23. Bosznia-Hercegovina
24. Lettország

forrás: nso.hu

- Hirdetés -