Férfi kézi Eb: sorozatban ötödször elődöntős a spanyol válogatott

188

A címvédő spanyol válogatott sorozatban ötödik alkalommal jutott elődöntőbe a férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A spanyolok a középdöntő harmadik fordulójában 37–28-ra nyertek Fehéroroszország ellen hétfő este Bécsben. A címvédőnek ez volt a hatodik meccse és a hatodik győzelme a tornán, ezzel matematikailag is biztossá tette a négy közé jutását. Szerdán az ugyancsak százszázalékos Horvátország elleni rangadó tétje csupán a csoportgyőzelem lesz.

„Nagyon örülök, és természetesen elégedett vagyok az elődöntőbe jutással, illetve csapatom eddigi produkciójával” – nyilatkozta Jordi Ribera szövetségi kapitány. Hozzátette, kemény meccsre számít a horvátok ellen, mivel az utolsó fordulóban is nyerni akarnak. A spanyol–horvát találkozót szerdán 16 órától rendezik, ezért egyik csapat sem taktikázhat, tehát nem választhat magának elődöntős ellenfelet a másik csoportból.

A spanyolok sorozatban ötödször jutottak az elődöntőbe Európa-bajnokságon, és az elmúlt nyolc évben egyre javultak az eredményeik: 2012-ben a negyedikek lettek, majd 2014-ben bronz-, két évvel később ezüst-, legutóbb aranyérmet nyertek.

Julen Aguinagalde, a lengyel Vive Kielce beállója úgy vélekedett, ők és a horvátok is a győzelemért lépnek pályára az utolsó körben, ezért a középdöntő egyik legjobb mérkőzésére számít.

Gedeón Guardiola, a német Rhein-Neckar Löwen beállója elmondta, az elődöntőbe jutással teljesítették a torna előtt megfogalmazott elvárásokat, de mindenképpen szeretnének érmet nyerni.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
1. CSOPORT (BÉCS)

Fehéroroszország–Spanyolország 27–38 (16–17)
Ld.: Vailupau 8, Kules 6, ill. Solé 7, Á. Fernández 7, Maqueda 6

A középdöntős csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Vincze Szabolcs

forrás: nso.hu

- Hirdetés -