Férfi kézi Eb: Vranjes továbbra is hibátlan a szlovénokkal

196

A szlovén férfi kézilabda-válogatott legyőzte Izlandot az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében, a magyar válogatottat is a soraiban tudó 2. csoportban. A Ljubomir Vranjes irányította szlovénok ezzel továbbra is hibátlanok a tornán.

A csoportkört három győzelemmel teljesítő szlovén válogatott eléggé bekezdett Izland ellen, ugyanis 7–2-re meglépett délnyugati szomszédunk. Az északiak egy időkérés után indították meg a felzárkózást, és Björgvin Gústavsson védései után gyors gólokat szerezve csökkentették a különbséget. A meccs elején még gólínségben szenvedő izlandiak a 25. percben a vezetést is átvették (11–12), a szünetre aztán egy figyelmetlenség miatt mégis a szlovénok mehettek előnnyel.

A második játékrészben a szlovénok 16–16 után már folyamatosan előnyben voltak, többször vezettek hattal is, Izlandnak már nem volt esélye újabb felzárkózásra. A szlovén csapatban parádézott a szegedi irányító, Dean Bombac, aki 11 lövésből 9 gólt szerzett, döntő érdemeket szerezve a 30–27-es sikerben. A veszprémiek közül a beálló Blaz Blagotinsek és a balátlövő Borut Mackovsek egyaránt négyig jutott, a szegedi balátlövő, Nik Henigman kétszer talált be. A kapuban Klemen Ferlin 15 védést tett be a közösbe, ezzel 37 százalékkal zárt.

A magyar válogatott vasárnap találkozik a szlovénokkal, a találkozó Vranjes miatt is igazán pikáns lesz.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ

2. CSOPORT (MALMÖ)
Szlovénia–Izland 30–27
 (15–14)
Ld: Bombac 9, Dolenec, Mackovsek 4-4, ill. Elisson 6, Kristjánsson 5

KÉSŐBB
18.15: Norvégia–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.30: Portugália–Svédország (Tv: Sport1)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
Január 19., vasárnap, 16.15: Szlovénia–Magyarország (Tv: Sport1)
Január 21., kedd, 20.30: Magyarország–Svédország (Tv: Sport1)
Január 22., szerda, 16.00: Portugália–Magyarország  (Tv: Sport1)

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Vincze Szabolcs

forrás: nso.hu

- Hirdetés -