Férfi vízi BL: nagy csatában győzte le horvát ellenfelét a Szolnok

106

A Szolnok hazai medencében nagy csatában, 5–4-re legyőzte a horvát Jadran Split együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában az A-csoportban.

A keddi összecsapásnak az volt a tétje, hogy a csoportkör feléhez – 14 fordulót rendeznek – közeledve a hat pontjával negyedik, azaz továbbjutást érő helyen álló Szolnok lépéselőnybe tud-e kerülni a négy ponttal ötödik horvát együttessel szemben.

Zsivko Gocics csapata a kapus Nagy Viktor vezetésével egészen a zárónegyedig szinte tökéletesen védekezett, melynek köszönhetően 5–2-es hazai előnnyel indultak neki a felek az utolsó nyolc percnek. A Jadran a zárófelvonásban aztán egy gólra feljött, a Szolnok nem tudta idejekorán eldönteni az összecsapást, így az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, de végül begyűjtötte a három pontot.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolcas döntőnek már automatikusan tagja a rendező olasz Pro Recco, amely a B-csoportban szerepel többek között a címvédő Ferencváros és az OSC társaságában.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Szolnoki Dózsa–Jadran Split (horvát) 5–4
 (1–0, 2–1, 2–1, 0–2)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -