Fókuszban az olimpizmus és a humanizmus az olimpiai akadémia nemzetközi online szemináriumán

11

Több mint hatvan nemzet delegáltja vett részt a Nemzetközi Olimpiai Akadémia fiatal olimpiabarátoknak meghirdetett első online szemináriumán szeptember elején. Az idei esztendő kiemelt témája az olimpizmus és a humanizmus kapcsolata volt.

A hétnapos program keretein belül többek közt sportdiplomaták, olimpiakutatók, nemzetközi sportszervezetek vezetőinek az előadásait hallgathatták meg a résztvevő fiatalok. A többnapos eseménysorozat végén a hallgatók konklúziót fogalmaztak és vitattak meg csoportos foglalkozás keretében. Az online szemináriumot Isidoros Kouvelos, a Nemzetközi Olimpiai Akadémia elnöke nyitotta meg.

Magyarországot idén Vasvári Lili, a Testnevelési Egyetem nappali tagozatos, harmadéves tanárjelölt hallgatója képviselte, aki az elmúlt éveben több alkalommal segítette a Magyar Olimpiai Akadémia munkáját, önkéntesként a nyári táborban a szervezők csapatát erősítette. Az online konferencián lehetősége nyílt nem csak ismerkedni, hanem beszélgetni az olimpiai mozgalomról, megismerni más országok sportéletét, bemutatni a Magyar Olimpiai Akadémia munkáját.

Az eseményt minden évben az ókori játékok helyszínén, Olümpiában rendezik, ám idén a koronavírus-járvány miatt online került sor a lebonyolításra. Ezalkalommal 61 nemzet 63 fiatal résztvevője vett részt a szemináriumon 16 kordinátor közreműködése mellett.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -