Fölényes sikerrel tornagyőztes a válogatott

168

Női futsalválogatottunk a szlovákokat is magabiztosan verte Ostravában, és két győzelemmel az élen végzett a csehországi Visegrádi Nemzetek Tornáján.

Idén három nemzet hat válogatottja vett részt a visegrádi nemzetek tornáján, amelyet Ostravában rendeznek meg: a magyar, a cseh és a szlovák női válogatott mellett a három ország férfi U17-es együttese küzdött egymással. A vasárnapi játéknapon női csapatunk 4-0-ra legyőzte a házigazda cseheket, a hétfői játéknapon pedig a szlovákok ellen lépett pályára.

A Szlovákia elleni mérkőzés még egyértelműbb magyar fölényt hozott, a mieink az első 10 percben négyszer, a félidő végéig hatszor vették be az ellenfél kapuját, sorrendben Ganczer Hajnalka, Horváth Viktória, André Antónia, Kota Gabriella voltak a gólszerzők, majd André és Ganczer második találatát is megszereztek, miközben a szlovákok erejéből csak egy szépítő gólra futotta.

A második félidőben több lehetőséget kaptak a keret fiatal, tapasztalatlanabb játékosai, ezért kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, Krascsenics Csilla még lőtt egy gólt, a szlovákok pedig kétszer találtak be, így alakult ki a 7-3-as végeredmény.

A magyar válogatott így nagyon szép őszt zárt, a szerbek elleni két győzelem után a cseh és a szlovák együttes elleni is sikerült nyernie. Csapatunk a tornagyőztesnek járó trófea mellett a viadal legjobbjának járó elismerést is hazahozta: ezt Kota Gabriella érdemelte ki remek teljesítményével.

– Az első félidei játékunkkal nagyon elégedett voltam, végig jelentős fölényben játszottunk, és megérdemelten vezettünk nagy különbséggel. A szünet után kipróbáltunk néhány olyan taktikai elemet, amit élesben eddig nem gyakoroltunk, és lehetőséget kaptak a keret fiataljai is, de a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Örülök, hogy négy győzelemmel zártuk az őszt, mert ez önbizalmat ad a csapatnak a jövő évi Eb-selejtezőkre – mondta az mlsz.hu-nak Dombó János a mérkőzés után.

Magyarország-Szlovákia 7-3 (6-1)
Gólszerzők: Ganczer (2), André (2), Horváth, Kota, Krascsenics Cs.

A magyar válogatott kerete:

André Antónia (Miskolci Vénusz)
Beke Adrienn (Astra HFC)
Deczki Vanda (kapus, Tolna-Mözs)
Fülöp Diána (Gyulai Amazonok)
Ganczer Hajnalka (Astra HFC)
Horváth Viktória (Debreceni EAC)
Kota Gabriella (Vis Fondi)
Krascsenics Csilla (Debreceni EAC)
Nagy Anikó (Hajdúböszörményi TE)
Szalkai Kitti (Tolna-Mözs)
Torma Lilla (kapus, Hajdúböszörményi TE)
Tóth Nóra (Debreceni EAC)
Urbán Anett (Astra HFC)
Üveges Katalin (Debreceni EAC)

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -