FTC: Izraelben folytathatja a válogatott középpályás – sajtóhír

59

Keddi izraeli sajtóinformációk szerint a 13-szoros bajnok Hapoel Tel-Avivban folytathatja pályafutását Sztefan Szpirovszki, a Ferencváros északmacedón válogatott labdarúgója.

Az one.co.il izraeli honlap úgy tudja, a 29 éves középpályást már csak az orvosi vizsgálatok választják el attól, hogy a Hapoel játékosa legyen. A Macedonian Football nevű Twitter-oldal kedden arról számolt be, Szpirovszki hétfőn azért nem csatlakozott az északmacedón válogatott keretéhez, mert a tel-avivi klubbal folytatott tárgyalásokat.

Az One megjegyzi, a Hapoel már tavaly is kinézte magának Szpirovszkit, ám akkor nem sikerült szerződtetnie.

Az északmacedón futballista 2017 augusztusában szerződött az FTC-hez, amelyben súlyos térdsérüléséig, 2018 novemberéig alapembernek számított, felépülése óta viszont csak egy bajnokin, a Puskás Akadémia ellenében 4–1-re elveszített mérkőzésen lépett pályára, amelyen gólt is szerzett.

Szpirovszki a zöld-fehéreknél 40 NB I-es mérkőzésen összesen ötször volt eredményes.

A Macedonian Football hozzáteszi, Izraelben a klubok hat légióst foglalkoztathatnak, és a Hapoel keretében jelenleg négy külföldi labdarúgó szerepel. Az országban a nyári átigazolási időszak szeptember 18-ig tart.

A Szpirovszki klubváltásáról folyó tárgyalásokat megkönnyíti, hogy az északmacedón válogatott csütörtökön éppen Izraelben vív Európa-bajnoki selejtezőt, tehát az FTC játékosa jelenleg is az országban tartózkodik.

A Hapoel Tel-Aviv tizenháromszoros izraeli bajnok, a mostani bajnokságot azonban nem kezdte jól, az első két fordulóban csak egy pontot szerzett.

Szpirovszki szerződése a Transfermarkt adatbázisa szerint 2020-ig érvényes a Ferencvárosnál.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -