FTC: Nincsenek sztárok, itt keményen kell dolgozni – Rebrov

429

Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a fradi.hu-n elmondta véleményét a gárda téli felkészüléséről, az érkezőkről, valamint arról is, mit vár el csapatától a folytatásban.

„Jobb lett volna, ha le tudtuk volna játszani ezeket a találkozókat is – reagált Szerhij Rebrov arra, hogy a zöld-fehéreknek a spanyolországi edzőtábor utolsó napján két felkészülési mérkőzésük is elmaradt. – De a labdarúgók így is megkapták a megfelelő terhelést, mert egymás elleni mérkőzésekkel helyettesítettük az elmaradt összecsapásokat. Összességében nézve minden munkát elvégeztünk, amit elterveztünk, az időjárás a hétfői napig szintén jó volt.”

A tréner szót ejtett a téli érkezőkről is.

„Mindannyian próbálják folyamatosan megérteni és elsajátítani a játékunkat. Mindig mondom, hogy nálunk nincsenek sztárok a csapatban. Keményen kell dolgozni, de minden labdarúgóm érti a játékfilozófiánkat. Akik idejöttek, mindannyian fejleszteni akarják magukat. Sok új információt adunk nekik, ezért időre van szükségük. Persze mindennap fejlődniük kell, de biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak nekünk a szezon második felében.”

Rebrov elárulta, meglátása szerint az idény elején a középpályán nem volt elég nagy a konkurencia.

„Valóban nagyobb konkurenciaharcot szerettünk volna erre a posztra. Én sosem mondom, hogy azok a játékosok, akiket igazolunk, biztosan a kezdőcsapatba kerülnek. Úgy érzem, most erős a középpályásvonalunk, de az idény első felében nem volt elég nagy itt a konkurencia. Az újakkal viszont fejlesztettünk ezen a csapatrészen.”

Beszélt a Ferencváros Európa-liga-meneteléséről is.

„Nagyon örülök, hogy bejutottunk a csoportkörbe, és annak is, hogy mindenki arra vágyik, hogy visszakerüljünk oda. Most mindenesetre a bajnokságra kell koncentrálnunk, és persze felhasználnunk azokat a tapasztalatokat, amiket az El-ben szereztünk. A futballban minden lehetséges. Ezt mondtam azelőtt is, hogy elkezdtük volna a selejtezősorozatot. A saját csapatunkkal kell foglalkozni, és hinni magunkban. Négy selejtezőn keresztüljutni nagyon nehéz, de nekünk sikerült. Remélem, újra megcsináljuk majd, de először jöjjön a bajnokság.”

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor: január 7–21., Benidorm (Spanyolország)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 10.: FTC–KRC Genk (belga I. o.) 1–2 (Lovrencsics G.)
Január 11.: 
FTC–Union Berlin (német I. o.) 2–3 (Isael, Lódico)
Január 15.: FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.) 0–0
Január 16.: FTC–1. FC Köln U21 (német) 3–2 (Haratin, Zubkov, Skvarka)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Somália (brazil, al-Sabab – Szaúd-Arábia), Szánthó Regő (ETO FC Győr), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc)
Kölcsönbe érkezők:
 Gastón Andrés Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csontos Dominik
Kiszemeltek: –
Távozók: Marten Wilmots (belga, Triglav Kranj – Szlovénia), Priskin Tamás (ETO FC Győr)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Matías Rodríguez (argentin, Cúcuta Deportivo FC – Kolumbia, legutóbb kölcsönben: Universidad Católica – Ecuador)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -